Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

ΑΘΩΟΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΟΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ 21 ΜΑΘΗΤΕΣ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

ΜΕ 10 EURO ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ 21 ΠΑΙΔΙΩΝ...
Ευαγγελία Θ. Γάτου
Ετών 16
Αναστασία Π. Παυλίδου
Ετών 16
Περιστερά Ι. Ουστά
Ετών 16
Γεωργία Δ. Τραπεζανλή
Ετών 16
Σταύρος Δ. Κανελλόπουλος
Ετών 15
Ηλίας Π. Τσολερίδης
Ετών 16
Παναγιώτης Κων. Μουρατίδης
Ετών 16
Ανδρέας Χ. Αθανασιάδης
Ετών 16
Χριστίνα Ε. Σταματέλλου
Ετών 16
Ιωάννης Κ. Τριανταφυλλίδης
Ετών 16
Βασίλειος Ν. Παπαδόπουλος
Ετών 16
Ευανθία Κ. Ψαλίδα
Ετών 16
Δημήτριος Α. Κοσμίδης
Ετών 15
Κωνσταντίνος Α. Θαλαλαίος
Ετών 16
Γεσθιμανή Ζ. Σταφυλίδου
Ετών 16
Σάββας Λ. Παναγιωτίδης
Ετών 16
Αθανάσιος Μαρκανταράς
Ετών 16
Γιώργος Κ. Μήτσκας
Ετών 16
Ιωάννα Θ. Καστίδου
Ετών 16
Δημήτριος Θ. Σίγγας
Ετών 16
Ολγα Β. Αγγελίνα
Ετών 15
Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο οδηγός του λεωφορείου στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, Κ. Μαυρομιχάλης. Η δίκη που άρχισε στις 2 Οκτωβρίου 2008, ολοκληρώθηκε χθες, ενώ σε δύο μήνες κλείνουν έξι χρόνια από το τραγικό τροχαίο (13 Απριλίου 2003) που στοίχισε τη ζωή σε 21 μαθητές.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους τον Αθαν. Σαράντη, πρόεδρο της εταιρείας «Ακρίατας Α.Ε.» για λογαριασμό της οποίας μεταφέροταν με την νταλίκα η ξυλεία, και τη διευθύνουσα σύμβουλο Λουκία Σαράντη. Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κατά συρροή, σωματικές βλάβες κατά συρροή και διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών, 11 μηνών και 15 ημερών έκαστος.

Το δικαστήριο δέχθηκε για τους δύο κατηγορούμενους τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, καθως και ότι επιδίωξαν στη συνέχεια να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Από τα συνολικά τρία ελαφρυντικά που ζήτησαν οι συνήγοροί τους, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτό μόνο το ένα (του προτέρου εντίμου βίου). Επίσης, απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής και την μετέτρεψε προς 10 ευρώ ημερησίως. Ακόμα, επιδίκασε στους γονείς ενός εκ των θυμάτων χρηματική ικανοποίηση. Όρισε, τέλος, η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα με τον όρο καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ έκαστος.

Η κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν στο δικαστήριο με πληρεξούσιους δικηγόρους και όπως τονίστηκε από τους υπερασπιστές των δύο καταδικασθέντων, στην αγόρευσή τους για τα ελαφρυντικά, η εταιρεία πλήρωσε συνολικά για αποζημιώσεις το ποσό των 8.500.000 ευρώ. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι οι κατηγορούμενοι πλήρωσαν τα χρήματα πριν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις και δόθηκαν όλα στο ακέραιο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
10-2-2009

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΣΕ ΡΕ ΠΡΕΖΑ,Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΟΦΩΡΕΙΟΥ ΤΙ ΕΦΤΑΙΓΕ,ΑΥΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΛΑΚΙΑ..

ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ti ennoei diatara3h ths asfaleias twn sugkoinwniwn? nomizw oti to kratos mas exei apodei3ei polles fores oti h anthrwpinh zwh, kai kuriws zwes paidiwn den exoun kai tosh a3ia. sigoura pantws mikroterh a3ia apo to xrhma(anathema ton pou to vlale)

Μάρκος είπε...

Ασφαλώς και δεν έφταιγε ο οδηγός του λεωφορείου. Ο τίτλος είναι ένας ακόμη κιτρινισμός του ΠΡΕΖΑ, αποτέλεσμα της ασχετοσύνης του με τα περισσότερα θέματα στα οποία αναφέρεται...

Ανώνυμος είπε...

ο οδηγός τι έφταιγε? η εταιρεία όμως μονο 4 εξαγοράσιμα χρόνια για 21 παιδιά ? δηλ πόσο άξιζε ηζωή του κάθε παιδιού ? σαν δεν ντρεπόμαστε λίγο μωρε , κρίμα τα τα μεγάλα λόγια για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και.. και.. κρίμα στα παιδάκια .

Ανώνυμος είπε...

h timoria tous einai to elaxisto

to 8ema einai na min ksanasimvei giati oloi kseroume ti skata einai oi ellinikoi dromoi kai ti paravlepeis ginontai gia na kerdisoun merikoi lefta...

Fivos είπε...

kaneis odigos de ftaiei. oi idioktites tis ntalikas kai to xali ton dromon ftaine gia to dystixima ayto. Fysika sta paparia tou ka8enos ayta... geleia prostima klp.
To mono pou 8a legan simerinoi ypourgoi einai oti to dystixima egine epi pasok klp klp klp

Ανώνυμος είπε...

Κάτσε ρε πρέζα, οι αρχικές διώξεις ασκήθηκαν για ανυρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο, για να κατευναστεί η κοινή γνώμη... Έχουνε χάσει οι λέξεις το νόημά τους δηλαδή; Το σχεδίασαν να βγεί το φορτηγό και να θερίσει τόσες ζωές;

Αν δεν έπεφταν πάνω στο λεωφορείο τα κόντρα πλακε θα το θυμότανε κανείς αυτό; Ρουθούνι δεν θα άνοιγε. Μην είμαστε υπερβολικοί... Τότε σε κάθε σεισμό ή πλυμήρα θα πρέπει να ασκούμε διώξεις αναντίον του θεού. Ντάξει, μην κατασκευάζουμε ενόχους.

Ανώνυμος είπε...

Νικο εσυ φταις που δεν ησουν εκει να πιασεις τον οδηγο. απορω πως εισαι ακομα εξω... (ειδες πως ειναι να λες μαλακίες;)

anyway τα 10€ ειναι για γελια... και οι παιδεραστες να φανταστώ οτι σε λιγο καιρο με 10€ θα ειναι εξω για να βρουν αλλα παιδακια.

σα δεν ντρεπομαστε λεω λιγο εγω..

Ανώνυμος είπε...

O 10:47 δεν είναι ανάγκη να μας κάνει το μαλάκα. Δεν είναι φυσικό φαινόμενο η παράβαση τέτοιου νόμου. Δεν έγινε ανατροπή στη στροφή επειδή γυρνά η γη, αλλά επειδή κάποιος επαγγελματίας βιάστηκε, κάποιος επαγγελματίας δεν έλεγξε, κάποιος επαγγελματίας αδιαφόρησε. Για λίγες δεκάρες παραπάνω (να ο δόλος)