Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΦΟΡΕΑΣ ΤΟΥ AIDS...ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΠΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ...

Στον Άρειο Πάγο συζητήθηκε χθες Τρίτη, το θέμα της απόλυσης πριν από τέσσερα χρόνια, φορέα του AIDS,
από εταιρία ένδυσης στην οποία εργαζόταν.

Η απόλυσή του έγινε μετά από απαίτηση των συναδέλφων του.
Πρωτόδικα αλλά και στο Εφετείο ο φορέας του AIDS είχε δικαιωθεί, καθώς τα δύο δικαστήρια δέχθηκαν ότι η απόλυση ήταν καταχρηστική.
Ωστόσο, η εισηγήτρια, αρεοπαγίτης Ειρήνη Αθανασίου, πρότεινε σήμερα τη μερική αναίρεση της απόφασης του εφετείου, αναγνωρίζοντας ότι η εταιρεία ενήργησε για την εξασφάλιση της ηρεμίας των εργαζομένων.
Η εισήγηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στο νομικό κόσμο.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Στο μεταξύ, η εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει περίπου 7.500 ευρώ για μισθούς υπερημερίας και για χρηματική ικανοποίηση
λόγω ηθικής βλάβης.

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας ζήτησε
την αναίρεση της απόφαση του Εφετείου...


Δεν υπαρχει πλεον τιποτε να ελπιζουμε.Απο τη στιγμη που μεχρι και ο Αρειος Παγος,αφηνει περιθορια για τετοιου ειδους ρατσιστικες συμπεριφορες απο την πλευρα των εργοδοτων προς τους φορεις του Aids...γιατι να μην αρχισει σιγα σιγα και ο ρατσισμος σε αυτους που εχουν καρκινο ή καποια αλλη κληρονομικη ασθενεια,εξαιτιας της οποιας στο μελλον ισως αποσιασουν ή δημιουργησουν αλλα προβληματα;;;
Παμε απο το κακο στο χειροτερο...

ΠΡΕΖΑ TV
18-2-2009

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι ρε παπάρα κάνε τον ψευτομάγκα με AIDS.

Ανώνυμος είπε...

Ότι και να πούμε κανένας δεν θα ήθελε να εργάζεται μαζί με κάποιον που είναι φορέας του AIDS (σε δελτίο άκουσα ότι είχε εκδηλώσει τη νόσο) και να πηγαίνει στην ίδια τουαλέτα ή να πίνει από τα ίδια ποτήρια (ακόμα και πλυμένα).
Κανένας επίσης δεν θα έστελνε το παιδί του σε τάξη σχολείου που ήξερε ότι άλλο παιδί είναι φορέας.

Το θέμα είναι πρακτικό , και οι παπαριές για ρατσισμό υποκρισία.

Αυτοί που μιλάνε για ρατσισμό θα έκαναν κάτι από τα παραπάνω ; Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα λένε για τους άλλους.

Ο Κουράκης έκανε ερώτηση γιατί δεν προσλαμβάνονται αποφυλακιζόμενοι χρήστες. Δεν έχει παρά ο ίδιος να προσλάβει στο Γραφείο του και στο σπίτι του για οικιακούς βοηθούς.

Ανώνυμος είπε...

Όταν λογοκρίνεις κείμενα και τα σβήνεις όταν δεν σου αρέσουν δεν είναι
ρατσισμός ψευτοεπαναστάτη εκκολαπτόμενε Μάκη ?

Μάρκος είπε...

ανώνυμε 10:20, το θέμα δεν θα ήταν πρακτικό, αν φρόντιζες κι εσύ και ο κόσμος να ενημερωθείς ότι το AIDS δεν μεταδίδεται ούτε από τις τουαλέτες, ούτε αν κάποιος πιεί από τα ίδια ποτήρια. Αντίθετα, πιο εύκολα θα κολλήσεις ηπατίτιδα Β' ή λοιμώδη μονοπυρήνωση αν πιείς από το ποτήρι που πριν έχει πιει κάποια συνάδελφος σου που το προηγούμενο βράδυ έκανε...πίπες! Ξύπνα και ενημερώσου.

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας εάν ο φορέας έχει έκθετο τραύμα στο χέρι από απλό κόψιμο και εσύ αντίστοιχο και μεσολαβεί ο ΕΤ και οι πληγές έρχονται σε επαφή τι με συμβουλεύεις να κάνω?

Ανώνυμος είπε...

troktiko+prezatv=same blogger.

Ανώνυμος είπε...

"ότι η εταιρεία ενήργησε για την εξασφάλιση της ηρεμίας των εργαζομένων"

Mπράβο στην αεροπαγίτη που δικαιολόγησε την απόφασή της, εδώ πολλές φορές είναι τόσο αλαζόνες στο δικαστικό σώμα που ούτε καν αναφέρουν το σκεπτικό των αποφάσεών τους.....

spyros1000 είπε...

κι εγώ δεν θα ήθελα να ρισκάρω την υγεία της οικογενείας μου έχοντας συναναστροφές με φορείς αυτής της ασθένειας.

Ανώνυμος είπε...

Ολοι εσεις που λετε οτι "κανένας δεν θα ήθελε να εργάζεται μαζί με κάποιον που είναι φορέας του AIDS", απλα σκεφτειτε (χτυπα ξυλο) να ειχε την ατυχια να κουβαλαει τον ιο καποιος της οικογενειας σας η εσεις ο ιδιος...κ αν θα λεγατε τους αλλους ρατσιστες. Με λιγη ενημερωση οπως λεει και ο Μαρκος, δεν θα υπηρχαν τετοιες αποψεις...

Ανώνυμος είπε...

Τρόποι μετάδοσης

1) Με σεξουαλική επαφή με κάποιο οροθετικό άτομο χωρίς χρήση προφυλακτικού. Ο ιός βρίσκεται στο αίμα, τα σπερματικά, προσπερματικά και κολπικά υγρά και μπορεί να εισέλθει στο σώμα μέσω μικροσκοπικών ή μεγαλύτερων πληγών που προϋπάρχουν στα γεννητικά όργανα ή δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η ταυτόχρονη ύπαρξη άλλων σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων ευνοεί τη μετάδοση του ιού. Η μετάδοση του ιού γίνεται ευκολότερα με το πρωκτικό σεξ, λόγω του ότι γενικά μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα σε τραυματισμό ιστών και αιμορραγία.

2) Με τη χρήση κοινών συρίγγων, κατά την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών.

3) Από την μητέρα στο παιδί, ιδιαίτερα κατά τη στιγμή της γέννησης (κάθετη μετάδοση) αλλά και κατά τη θηλασμό καθώς ο ιός εντοπίζεται και στο μητρικό γάλα.

4) Ο κίνδυνος μέσω μετάγγισης αίματος έχει ελαχιστοποιηθεί για τις αναπτυγμένες χώρες καθώς εφαρμόζονται έλεγχοι για την ύπαρξη του ιού HIV στα δείγματα[4] των αιμοδοτών που μπορούν να ανιχνεύσουν τον ιό εκτός από το «παράθυρο» των πρώτων 11 ημερών της μόλυνσης· έτσι, κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξε επιπλέον μείωση της μετάδοσης του ιού HIV[5] και στις χώρες που εφαρμόζουν τη μέθοδο ΝΑΤ, συμπληρωματικά με την ορολογική μέθοδο, ο κίνδυνος μόλυνσης χαρακτηρίζεται εξαιρετικά μικρός. Στην Ελλάδα οι καταγεγραμμένες μολύνσεις από μεταγγίσεις φτάνουν 5-6% του συνόλου των μολύνσεων και λοιμώξεων (320 μολύνθηκαν με τον ιό από τους οποίους 184 νόσησαν) από το 1981 οπότε άρχισε η καταγραφή στοιχείων, περιπτώσεις που στην πλειοψηφία τους αφορούν πολυμεταγγιζόμενα άτομα. Με την εντατικοποίηση των ελέγχων του αίματος και την εφαρμογή (σε ποσοστό 70% των δειγμάτων το Νοέμβριο του 2007 της μεθόδου ΝΑΤ) οι περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν και αποτελούν 0,5-1% του συνόλου των δηλωθέντων μολύνσεων (1-3 περιστατικά το χρόνο, που κατά κύριο λόγο αφορούν μεταγγίσεις που έγιναν στο εξωτερικό).[6] Η κατάσταση δεν είναι τόσο καλή στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου οι υπηρεσίες υγείας είναι λιγότερο οργανωμένες και οι φορείς του ιού πολύ περισσότεροι. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι το 2005,[7] σε παγκόσμιο επίπεδο οι μεταγγίσεις ευθύνονται για το 5-10% των μολύνσεων.

Το AIDS δεν μεταδίδεται:

1)Από την καθημερινή, κοινωνική επαφή, τη χειραψία, το αγκάλιασμα, το απλό φιλί, τη συνάθροιση ατόμων

2) Από την τουαλέτα

3) Από τον ιδρώτα ή το σάλιο

4) Από ρούχα, σκεπάσματα, πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα, τηλέφωνα

5) Από πισίνες ή τη θάλασσα

6) Από κουνούπια ή άλλα έντομα

Ορίστε για να ξεστραβωθούν τα ζωάκια...

sexpistols.gege είπε...

Ρε είστε σοβαροί????
Ο υφέρπον ρατσισμός στο μεγαλείο του. Και όπως κάθε ρατσισμός οφείλεται στην αμάθεια και τον σκοταδισμό.
Μα καλά δεν έχετε ιδέα πώς μεταδίδεται η νόσος?
Όποιος δεν θέλει να "ρισκάρει" την υγεία της οικογένειας του ας την αμπαρώσει σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο και ας κλειδωθεί και ο ίδιος.
Το πιο επικίνδυνο πράγμα που αντιλήφθηκα εδώ είναι ότι υπάρχουν ακόμα μυαλά με πολύ επικίνδυνες αντιλήψεις.

Μάρκος είπε...

Βρε ζώα, δεν καταλαβαίνετε ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να πάθετε καρκίνο του πνεύμονα επειδή κάποιος συνάδελφός σας καπνίζει στο διπλανό γραφείο, παρά αν έχει AIDS; Ελληνικά μιλάω γαμώτο, ενημερωθείτε πρώτα ΠΩΣ κολλάει κάποιος AIDS και μετά πείτε τη μαλακία σας!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα.. Οι διακρίσεις εις βάρος οροθετικών ή ανθρώπων που υποφέρουν από τη νόσο είναι διεθνές θέμα.. Να πούμε μόνο ότι 40 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από τον ιό... και πάνω από το μισό είναι σε παραγωγική ηλικία. Δεν γίνεται όλοι τους να είναι άνεργοι.

Φίλοι μας, συγγενείς και συνεργάτες πιθανόν να είναι οροθετικοί και το μόνο πράγμα που δεν χρειάζεται να κάνουμε είναι να επιβαρύνουμε την όποια κατάσταση με παιδαριώδεις συμπεριφορές του τύπου ¨αν με ακουμπήσει θα κολλήσω¨. Η έλλειψη ενημέρωσης και παιδείας είναι σοκαριστική μετά από τόσες προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Δεν το πιστεύω ότι 7500 άτομα την ημέρα προβάλλονται από τη νόσο και αυτό που με κάνει να λυπάμαι πιό πολύ είναι η αντιμετώπιση της εξελιγμένης κατα τα άλλα κοινωνίας μας.

Ουφ

V

Ανώνυμος είπε...

TO AIDS DEN YPARXEI,www.hivwave.gr