Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2009

40.000EURO ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ,ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ...

Τωρα φταιμε εμεις να ριξουμε τα καργιολικια μας
στον Δημητρη Αβραμοπουλο...;;;Διαβαστε και φριξτε
με το μεγαλειο της καταντια μας.


Ακόμη και σε έρανο καταφεύγουν δεκάδες ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία, για να συγκεντρώσουν έως και 40.000 ευρώ για να φτάσει στην Ελλάδα από το εξωτερικό το πολυπόθητο μόσχευμα. Μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, 30 ασθενείς αναγκάστηκαν να προπληρώσουν από την τσέπη τους τα τελευταία 3 χρόνια. Όσοι από αυτούς δεν είχαν, δανείστηκαν από φίλους - ακόμη και από τράπεζες...

Μετά τη μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων μεσολαβούν αρκετοί μήνες- πολλές φορές ξεπερνούν και τους πέντεέως ότου να πάρουν τα χρήματα πίσω από το ασφαλιστικό τους ταμείο. Μάλιστα, τα Ταμεία που ζητούν τις αποδείξεις πληρωμής για να καταβάλουν το ποσό εκ των υστέρων, είναι αυτά που μετρούν και τους περισσότερους ασφαλισμένους: ΙΚΑ, Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων, ΤΣΑΥ και Ταμείο Δικηγόρων.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις, που αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων, ο ίδιος ο ασθενής προπληρώνει το μόσχευμα 10.000-30.000 ευρώ και τα λαμβάνει αργότερα από το Ταμείο του», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο διευθυντής της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης κ. Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος.

Σημειώνεται πως το μόσχευμα αιμοποιητικών κυττάρων αποτελεί την ελπίδα για να θεραπευτούν ενήλικοι και παιδιά που πάσχουν από οξεία λευχαιμία, από άλλες μορφές κακοηθειών όπως είναι τα λεμφώματα, αλλά και από κληρονομικές παθήσεις όπως η μεσογειακή αναιμία.

Η αγωνία των ασθενών κορυφώνεται όταν αποδειχτεί πως τα αδέρφια τους δεν είναι συμβατοί δότες. Τότε, είναι αναγκαίο να αρχίσει η διαδικασία εύρεσης δότη στις διεθνείς δεξαμενές δοτών.

Εξαιτίας όμως της μη έγκαιρης πληρωμής και των πολλών ανεξόφλητων οφειλών της Ελλάδας, οι ξένες τράπεζες ζητούν τη δαπάνη εκ των προτέρων. Έτσι, κάθε φορά που εντοπίζεται ένας πιθανός δότης, ο ασθενής πρέπει να προπληρώσει τις ειδικές εξετάσεις ιστοσυμβατότητας και τον έλεγχο για πιθανή λοίμωξη, που συνήθως στοιχίζουν περίπου 600 ευρώ- μπορεί όμως να φτάσουν έως και τα 2.000 ευρώ! Τα έξοδα όμως δεν σταματούν εδώ, αφού οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώσουν και τα έξοδα μεταφοράς του μοσχεύματος που μπορεί να φτάσουν και τα 30.000 ευρώ.

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, από τον Δεκέμβριο έως σήμερα δύο ασθενείς με τη βοήθεια των συγγενών τους κατάφεραν να συγκεντρώσουν 15.000 ευρώ για να μεταμοσχευτούν, ενώ πριν από πέντε μήνες ένας τρίτος ασθενής κατέθεσε σε αμερικανική τράπεζα 31.000 δολάρια για τη μεταφορά του μοσχεύματος, τα οποία ακόμη περιμένει να λάβει από το ασφαλιστικό του ταμείο.

Στον Ευαγγελισμό και στο Παίδων Αγία Σοφία έπειτα από πιέσεις ασθενών και γιατρών κάποιοι καταφέρνουν ατύπως να εξασφαλίσουν εκ των προτέρων από τα Ταμεία τα χρήματα αναζήτησης δοτών και μεταφοράς μοσχεύματος. Οι ασθενείς της περιφέρειας όμως φαίνεται πως βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα! Στη μαύρη λίστα
Στη μαύρη λίστα της Διεθνούς Ένωσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (WΜDΑ) έχει μπει η χώρα μας, εξαιτίας των ανεξόφλητων χρεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη συγκεντρώνονται αναλυτικά στοιχεία για το πόσα χρήματα χρωστάει η Ελλάδα στις τράπεζες του εξωτερικού, ενώ εκτυλίσσεται παράλληλα διάλογος για διακοπή συνεργασίας με τον ΕΟΜ (Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων).

Τι ζηταμε ρε καργιολιδες της Κυβερνησης,
εκτος απο το δικαιωμα μας να ζησουμε;;;

Μια ζωη σας τα ακουμπαμε σαν πουτανες,στα μπουρδελα που εχετε για ασφαλιστικα ταμεια...και οταν ερχεται η ωρα να πεσουμε στην αναγκη σας,το μονο που εχετε να μας πειτε ειναι πως "το ταμειο μας δεν εχει χρηματα για να δικαιολογησει τα εν λογο εξοδα" και διαφορες αλλες τετοιες πιπες...

Ποτε θα καταλαβουν επιτελους οι κυβερνοντες μας,πως η αξια της ανθρωπινης ζωης ειναι ανεκτιμητη;;;
Τι πρεπει να κανουμε για να το βαλουν γερα στο μυαλουδακι τους;;;
Πως πρεπει να αντιδρασουμε;;;

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2009


πηγη:ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μηπως ξερετε οτι το αντιστοιχο τμημα του Νοσοκομειου Παιδων εδω και χρονια ειναι μονιμα γεματο απο παιδια αλλοδαπων και στους γονεις των Ελληνοπουλων λενε να πανε εξω και να πληρωσουν απο την τσεπη τους γιατι δεν υπαρχουν θεσεις? Υπαρχει και σχετικο δημοσιευμα του ΒΗΜΑΤΟΣ πριν αρκετο καιρο. Μπα, ουτε που σας περασε απο το μυαλο, ουτε απο το ματι, ουτε απο το αυτι..

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΡΤΕΡΙΚΑ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ :

<<< Το χαρακίρι ειναι δωρεάν >>>

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
.-