Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2009

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ..ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ...ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ...ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

Σε κλίμα καχυποψίας ως προς την ειλικρίνεια των κυβερνητικών προθέσεων, χωρίς την παρουσία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης και με υπαινιγμούς για αποχωρήσεις αν αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση αναζητά άλλοθι συναίνεσης, άρχισε χθες ο εθνικός διάλογος για την αναμόρφωση του Λυκείου και το Εξεταστικό.

O διάλογος θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες και, όπως προκύπτει από τις πρώτες τοποθετήσεις, πιθανότατα η αναμόρφωση του Λυκείου θα προκαλέσει και διεύρυνση του σχολικού ωραρίου, δηλαδή θα έχουμε ένα είδος Ολοήμερου Λυκείου, καθώς στο νέο πρόγραμμα θα προβλεφθούν ζώνες πολιτισμού και αθλητισμού, ενώ θα υπάρχουν και περισσότερα μαθήματα επιλογής. Επίσης, όλοι οι παριστάμενοι συμφώνησαν στην ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση στην Εκπαίδευση, γι΄ αυτό και ένα από τα βασικά ζητήματα θα είναι η κοστολόγηση των προτάσεων που θα διατυπωθούν.

Ολα καλα και ωραια τα παραπανω,αλλα για να πραγματοποιηθουν...θα πρεπει να υπαρχουν και οι καταλληλες υποδομες-οχι αυτες οι αιθουσες που πιο πολυ με φυλακες μοιαζουν-οπως επισης και η κυβερνηση να θελει να διαθεσει αρκετα χρηματα για την παιδεια,πραγμα το οποιο δεν σκοπευει να κανει...

Συνεπως...τοσα χρονια,οι κυβερνησεις μας,το μονο που κανουν στο χωρο της παιδειας ειναι μεταρυθμισεις επι μεταρυθμισεων με αποτελεσμα,να απορυθμιζουν ετσι τους μαθητες και να τους απογοητευουν συνεχως με τα καμωματα τους.

Η παιδεια,δεν θα πρεπει να αποτελει πολιτικο παιχνιδι.
Πρεπει να βρεθει μια λυση αρεστη και εφαρμοσημη για ολους,χωρις περαιτερο παρατραγουδα...

ΠΡΕΖΑ TV
12-3-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: