Τετάρτη, Μαρτίου 11, 2009

Ο ΡΑΤΣΙΜΣΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ...ΚΑΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΦΑΝΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΔΙΑ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

Αναστατωση έχουν προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα καταγγελίες για περιστατικό βίαιης οργανωμένης επίθεσης από ομάδα μαθητών εναντίον Πακιστανών μεταναστών, την περασμένη Πέμπτη. Προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός ότι επίθεση ρατσιστικής βίας από νεαρούς έγινε την ίδια ημέρα και στο Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την καταγγελία του καθηγητή κ. Γ. Γιαννόπουλου, ομάδα περίπου 30 μαθητών του 3ου Επαγγελματικού Λυκείου της Αθήνας, ανήλικοι και ενήλικοι από 16 έως 20 χρόνων, έφυγαν από το μάθημα την προτελευταία ώρα. Πληροφορίες που έφθασαν στους καθηγητές ανέφεραν ότι μαθητές πήγαν σε καταυλισμό Πακιστανών μεταναστών στον Κολωνό και τους ξυλοκόπησαν.

Το περιστατικό, για το οποίο έχει ενημερωθεί η Α΄ ΕΛΜΕ, έγινε γνωστό έπειτα από καταγγελία του καθηγητή του σχολείου κ. Γ. Γιαννόπουλου, η οποία δημοσιοποιήθηκε στο Ιndymedia. Στην καταγγελία επισημαίνεται ότι «μαθητές σχεδίασαν την ώρα που θα φύγουν και θα επιτεθούν στο σπίτι των Πακιστανών. Μετά την πράξη βίας επέστρεψαν στο σχολείο υπερήφανοι, διαφημίζοντας το περιστατικό».

Ο καθηγητής μαζί με συναδέλφους του επισκέφθηκαν στη συνέχεια το κατάλυμα των Πακιστανών, για να διαπιστώσουν τι είχε συμβεί. «Είδαμε ότι είναι άσχημα χτυπημένοι. Είμαστε τυχεροί που στη συγκεκριμένη επίθεση δεν σκοτώθηκε κανείς και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα συνεχισθεί ο κύκλος της βίας».

Προσθέτει δε χαρακτηριστικά: «Πιο πολύ λυπάμαι τους μαθητές που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό. Θεωρώ ότι τέτοια περιστατικά πρέπει να δημοσιοποιούνται και να αντιμετωπίζονται».

Για την καταγγελία, ο διευθυντής του σχολείου κ. Στέλιος Ασημιάδης είπε:
«Υπάρχει πληροφόρηση ότι κάποιοι μαθητές του σχολείου πήγαν σε ένα κατάλυμα Πακιστανών. Συζητήσαμε το θέμα παιδαγωγικά και καλέσαμε το 15μελές».

«Φαίνεται ότι υπάρχουν πυρήνες μέσα στους μαθητές. Πυρήνες που παρέσυραν και συσπείρωσαν με διάφορα προσχήματα και άλλα παιδιά», επισημαίνει εκφράζοντας την ανησυχία του για τη ρατσιστική βία, ο κ. Βουρεκάς, πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ.


ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΕΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ,ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

ΠΡΕΖΑ TV
11-3-2009

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και εσυ φυσικά έτρεξες να το δημοσιοποιήσεις αμέσως. Καλα ρε ποση ζημιά δηλαδή μπορούν να κανουν τα 16χρονα? Για μαλάκες μας περνάτε? Και δε με λες? Η φιλενάδα σου η Κούνεβα τι κάνει? Δε βλέπω να γράφεις τίποτε γιαυτην. Γιατι? Μηπως επειδή έκανε τίποτε δηλώσεις που δεν αρέσουν στους άπλυτους???????

Μάρκος είπε...

Χα,χα, ώστε "υπάρχουν πυρήνες μέσα στα παιδιά που τους συσπύρωσαν", είπε ο τεμπελχανάς εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ; Προφανώς, τον Δεκέμβρη δεν είχε δει κανέναν "πυρήνα" να συσπυρώνει τα παιδιά ώστε να τα σπάσουν, έτσι;

Ανώνυμος είπε...

bravo re palikaria...!
poly wraia apanthsate ston freza
xa xa...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως συμμαθήτρια των παιδιών είχε δεχτεί επίθεση από τους πακιστανούς;;; Λέω μήπως...Για μάθε...Θα μου πεις υπάρχει συλλογική ευθύνη;; Οχι. Ούτε φυσικά η αυτοδικία είναι λύση. Η λαϊκή σοφία είναι απόλυτα σωστή: Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά...

Ανώνυμος είπε...

επειδή μένω σε περιοχή με πολλούς πακιστανούς και μετανάστες γενικά, έχω παρατηρήσει ότι τελευταία οι πακιστανοί έχουν αρχίσει και παίζει πολύ το μάτι τους μόλις ουν γυναίκα. Παλιά μόλις έβλεπαν γυναίκα έσκυβαν το κεφάλι , αλλα τώρα σε πειράζουν κιόλας, με αποτέλεσμα να φοβούνται οι γυναίκες να κυκλοφορήσουν νύχτα.Τα επεισόδια όμως τα καταδικάζω, γιατι κανένας 16 χρονος ή και ενήλικας ακόμη δεν πρέπει να εκτελεί χρέη τιμωρού.

Ανώνυμος είπε...

poutsa kai ksilo reeeeeeeee!!!


xaxaxaxax

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Prezatv, δεν έχετε ένα άρθρο παραπάνω ότι "η Ελληνική παιδεία είναι μπουρδέλο"; Αν χρειάζεστε απόδειξη γιά την αλήθεια του ισχυρισμού σας αυτού, παρακαλώ ανατρέξτε σε μερικά από τα σχόλια που προηγήθηκαν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΟΙ ΠΑΚΗΔΕΣ ΤΗΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΓΑΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ.

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Οι νεοφασιστες σχολιασαν απο τους πρωτους...Δεν γαμιεται..τουλαχιστον εχουμε σταθερους αναγνωστες!!Τωρα θα μαθουμε πως εχουν σκατα στο κεφαλι τους???

Ανώνυμος είπε...

11:35μμ, πώς είσαι τόσο σίγουρος για αυτό που λες; Αν από δική σου προσωπική πείρα, ελπίζω τουλάχιστον να το ευχαριστήθηκες.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν αναφέρεις ρε βλάκα δημοσιογράφε της πλάκας Πρέζα ότι τη προηγούμενη μέρα μία μαθήτρια δέχτηκε επίθεση απο τους Πακιστανούς(όχι όλους βέβαια) και ένας φίλος της που πήγε να τη βοηθήσει ξυλοκοπήθηκε από αυτούς; Γιατί λες τη μισή αλήθεια ηλίθιε;