Τρίτη, Μαρτίου 03, 2009

ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΣΟΥΦΛΙΑ...ΚΑΘΩΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ,ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΩΝ..

Μετά τον Δήμο Καισαριανής, «όχι» στις προτάσεις του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ για τον Υμηττό είπε και το Ελληνικό, που διαπιστώνει ότι «το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, αντί να τροποποιεί το ισχύον στην κατεύθυνση της απόλυτης προστασίας του ορεινού όγκου, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση».

Η δεύτερη απόρριψη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά και τις νέες εξαγγελίες του κ. Σουφλιά για νέους αυτοκινητόδρομους που διαμελίζουν το βουνό και για τους οποίους ζητάνε να μην προχωρήσουν γιατί «θα τραυματίσουν θανάσιμα το σπάνιο οικοσύστημα».

Στο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Ελληνικού, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι ο Υμηττός αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα, που όμως έχει υποστεί σοβαρές κακοποιήσεις και αλλοιώσεις στο ανάγλυφο και τις χρήσεις. Παρ' όλα αυτά, γίνεται προσπάθεια να νομιμοποιηθούν οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές και να συνεχιστεί η νομότυπη δόμηση κτιριακών εγκαταστάσεων, που θα έχει αποτέλεσμα ο Υμηττός να χάσει τον δασικό του χαρακτήρα και να μετατραπεί σε «περιαστικό πάρκο». Επιχειρείται επίσης να νομιμοποιηθούν ακόμη και εγκατταστάσεις που έχουν κριθεί παράνομες από το ΣτΕ (κέντρα υψηλής τάσης ΔΕΗ, γραμμές μεταφοράς ρεύματος, κ.λπ.).

Το Ελληνικό, σε συνεργασία με άλλους δήμους, φορείς και κινήματα πολιτών, θα αγωνιστεί για να αποσυρθεί το σχέδιο διατάγματος του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ και να να προωθηθεί η κήρυξη ολόκληρου του Υμηττού σε ζώνη απολύτου προστασίας, με επέκταση του καθεστώτος της Α' ζώνης σε όλο το βουνό, και απαγόρευσης κάθε κατασκευής. Να απομακρυνθούν επίσης όλες οι χρήσεις του που δεν συνάδουν με τον δασικό χαρακτήρα του βουνού (στρατόπεδα, λατομεία, κ.λπ.).

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΕΛΙΚΑ...ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΑΣΟΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ-ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ...ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ...ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤ'ΕΠΕΙΤΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ..

ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: