Τρίτη, Μαρτίου 03, 2009

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ,ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ MARFIN ΚΑΙ ΤΗΝ SWISSPORT...ΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ Ν.Δ...

Την Παρασκευή ή το αργότερο το Σάββατο αναμένεται να υπογραφεί το προσύμφωνο για την εξαγορά της Ολυμπιακής από τη Marfin Investment Group και τη Swissport.

Η MIG έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη δύο στελεχών από τον χώρο των αερομεταφορών και προεξοφλείται ανάλογη κίνηση για τη στελέχωση της τεχνικής βάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αφορά στέλεχος που θα προέρχεται από τον χώρο της συντήρησης αεροσκαφών αλλά δεν θα έχει δεσμούς με την Ολυμπιακή.

Η MIG έχει υποβάλει δεσμευτική προσφορά ύψους 127,4 εκατομμυρίων ευρώ και, αν οι διαπραγματεύσεις ευοδωθούν, θα αποκτήσει τα slots της Ολυμπιακής σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι, Ρώμη, Φρανκφούρτη, Βουκουρέστι και Βρυξέλλες, το όνομα, το εμπορικό σήμα της εταιρείας και τα περιουσιακά στοιχεία της τεχνικής βάσης ώς τη λήξη της σύμβασης του αεροδρομίου το 2026.

Για την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης, η Swissport έχει υποβάλει προσφορά 49,8 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί στο δικαίωμα χρήσης του εμπορευματικού σταθμού της Ολυμπιακής στο «Ελ. Βενιζέλος» και της χρήσης των εγκαταστάσεων του handling ώς το 2026, καθώς και τα δικαιώματα της Ολυμπιακής για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Κέρκυρας και Ρόδου.

Τα προσύμφωνα και με τις δύο εταιρείες θα τεθούν σε ισχύ υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν νέοι ενδιαφερόμενοι για την Ολυμπιακή με υψηλότερες προσφορές. Πληροφορίες επιμένουν πάντως ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον από το επενδυτικό σχήμα Air Works, το οποίο έχει ήδη ενημερώσει με επιστολή τα συναρμόδια υπουργεία για τις προθέσεις του.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ...ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ ΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
3-3-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: