Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ,ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΟΥ

Την ανησυχία της για τη συμπεριφορά της Ελληνικής Αστυνομίας, την περίοδο που ακολούθησε το φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, εκφράζει με έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία. Η μη κυβερνητική οργάνωση καταγγέλλει κακομεταχείριση, αυθαίρετες συλλήψεις και στέρηση άμεσης νομικής συμπαράστασης σε διαδηλωτές, παρά τις εκκλήσεις προς τις αρχές να προχωρήσουν σε αποφασιστικές ενέργειες για να αντιμετωπίσουν αυτά τα μοτίβα.

Κάνοντας αναφορά στις συνθήκες θανάτου του 15χρονου μαθητη, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, η Διεθνής Αμνηστία υπενθυμίζει στους αναγνώστες της έκθεσης τον Κώδικα Συμπεριφοράς των Ηνωμένων Εθνών για το Προσωπικό Επιβολής του Νόμου. Σύμφωνα με τον Κώδικα, "το προσωπικό επιβολής του νόμου δεν θα χρησιμοποιεί πυροβόλα όπλα εναντίον προσώπων παρά μόνο σε αυτοάμυνα ή σε άμυνα τρίτων απέναντι σε επικείμενη απειλή θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού [...] και μόνο όταν λιγότερο ακραία μέσα είναι ανεπαρκή για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι".

Η οργάνωση επικαλείται τους κανόνες του ΟΗΕ, σχολιάζοντας και τα περιστατικά πυροβολισμών στον άερα, με σκοπό τον εκφοβισμό διαδηλωτών. Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η χρήση πυροβόλων όπλων για τη διάλυση βίαιων συγκεντρώσεων επιτρέπεται μόνο εάν ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Στην έκθεση καταγράφονται τέσσερις επώνυμες περιπτώσεις πολιτών που τεθήκαν υπό κράτηση και υπέστησαν λεκτική και σωματική βία από αστυνομικούς, ενώ αναφέρεται ότι υπήρξε και πληθώρα ανώνυμων καταγγελιών.

Μια μερα μετα τη δημοσιευση της εκθεσης του Συνηγορου του πολιτη,που καταγγελει και επισημα την Ελληνικη Αστυνομια,ακομη μια εκθεση φωτια,αυτη της Διεθνους Αμνηστιας,ερχεται για να επιβεβαιωσει τις παρανομιες της Ελληνικης Αστυνομιας,με την απολυτη καλυψη και συγκαλυψη του ιδιου του Κρατους.
Τοσο ο Κωστας Καραμανλης,οσο και τα γιουσουφακια του,θα πρεπει να δωσουν καποιες απαντησεις...

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ.

ΠΡΕΖΑ TV
30-3-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε πρέζα την έκθεση την έχεις διαβάσει?
Υπάρχει κάπου αναρτημένη στο διαδίκτυο να την διαβάσουμε και εμείς ιδίοις όμασι?

Ανώνυμος είπε...

Για τους δυσπιστους: http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7971577.stm . Στο κάτω κάτω είναι γνωστές οι αυθαιρεσίες, οι συμπεριφορές και οι μαλακίες των μπάτσων... απλώς είναι και η επιβεβαίωση.

Ανώνυμος είπε...

http://www.amnesty.org.gr/news/2009-03-30-01.htm

http://www.amnesty.org.gr/library/2009/2009_03_30.htm

http://www.amnesty.org.gr/police_violence.htm

grsail είπε...

Περισσότερες πληροφορίες :

http://grsail.blogspot.com/2009/03/blog-post_30.html