Σάββατο, Μαρτίου 07, 2009

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΙ ΥΠΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ NOKIA ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΑ E-MAILS ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ...

Mε τον «Νόμο Nokia», μπορούν πλέον οι Φινλανδοί εργοδότες να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική αλληλογραφία των υπαλλήλων τους, ώστε, όπως υποστηρίζεται να μειώνονται οι διαρροές απορρήτων και η βιομηχανική κατασκοπία.

Τον «Φινλανδό Μεγάλο Αδερφό» καταγγέλλουν οργανώσεις προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αντιπολίτευση της χώρας.

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο, που προωθείται από το 2006, έχει γίνει πλέον γνωστό ως Lex Nokia (Νόμος της Nokia, στα λατινικά), λόγω των πιέσεων που, όπως υποστηρίζεται, ασκούσε στην κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια η εταιρεία για αλλαγή της νομοθεσίας. Εγκρίθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Κοινοβούλιο με τις ψήφους των βουλευτών της κεντροδεξιάς κυβέρνησης συνασπισμού και προβλέπει ότι οι εργοδότες έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν την ώρα, την ημέρα, τον αποδέκτη και το μέγεθος των αρχείων που μπορεί να επισυνάπτονται στο ηλεκτρονικό μήνυμα, αλλά όχι στο ίδιο το περιεχόμενο του μηνύματος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των φινλανδικών μέσων, η Nokia έπεφτε ολοένα και συχνότερα «θύμα της βιομηχανικής κατασκοπίας» και έβλεπε τα εταιρικά μυστικά της «να κάνουν φτερά». Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη κρούση της Nokia προς την κυβέρνηση έγινε το 2005, όταν η εταιρεία ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν διαρροή στον «κινέζο ανταγωνιστή της», την εταιρεία Huawei. Μάλιστα η εφημερίδα «Helsingin Sanomat», που επικαλέστηκε ανώνυμες πηγές, υποστήριξε ότι η Nokia «έκανε σαφές στην κυβέρνηση, ότι εάν δεν εγκρινόταν το νομοσχέδιο, θα εγκατέλειπε τη Φινλανδία». Η εταιρεία φυσικά και διέψευσε τα σχετικά δημοσιεύματα.

Γιατι κατι μας λεει πως το παραπανω,θα εφαρμοστει
και απο επιχειρησεις στην Ελλαδα...

Ηδη καποιες εταιρειες απαγορευουν την προσβαση των εργαζομεων σε blogs και sites κοινωνικης δικτυωσης,με το προσχημα πως ετσι θα απασχολουνται με ασχετα για την εργασια τους θεματα...

ΠΡΕΖΑ TV
7-3-2009


ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: