Τρίτη, Απριλίου 21, 2009

50 ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΠΑΤΕΡΑΣ 3 ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΟΠΥΠΟΛΗΘΗΚΕ ΤΗΝ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,ΜΗ ΜΠΟΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ...

Πύρινη κραυγή από 50χρονο άνεργο. Με την αυτοπυρπόλησή του κορύφωσε την Μ. Παρασκευή, τον προσωπικό του… Γολγοθά, μπροστά στα μάτια χιλιάδων πιστών, που είχαν κατακλύσει από νωρίς το μεσημέρι τον Ιερό Ναό και το νεκροταφείο στον Κούκο.
Ο 50χρονος Βορειοηπειρώτης, πατέρας τριών παιδιών, έβγαλε με το φλεγόμενο σώμα του την πίκρα, την αγανάκτηση και την απόγνωσή του για λεφτά που του χρωστάνε από τη δουλειά του στις ταφές-εκταφές του Κοιμητηρίου.
Στην κεντρική είσοδο του Κοιμητηρίου, μπροστά από τον Ιερό Ναό, έκανε πράξη την προειδοποίησή του και αυτοπυρπολήθηκε…
Η δίμηνη σύμβασή του στο σημερινό ανάδοχο παροχής υπηρεσιών στο Κοιμητήριο έληξε τον Μάρτιο. Έμεινε χωρίς δουλειά και έγινε «μπαλάκι» μεταξύ αρμοδίων για λεφτά που του χρωστούσαν στο μεσοδιάστημα πριν εργαστεί στον νυν εργολάβο. Δεν ήταν μόνο ο καημός του να θρέψει την οικογένειά του, αλλά η μεγάλη του ανάγκη να πληρώσει μεγαλοδικηγόρο της Αθήνας, σε μια προσπάθεια να αποφυλακίσει τον γιο του, που είναι έγκλειστος στις φυλακές Ιωαννίνων.
«Θα καώ, δεν αντέχω άλλο… Θα βάλω φωτιά, θέλω τα λεφτά που μου χρωστάτε…», φώναζε με οργή στο χώρο όπου εργαζόταν μέχρι πρόσφατα, αγνοώντας τις εκκλήσεις όλων γύρων του να ησυχάσει και να μην προκαλέσει κακό στον εαυτό του.
Ήταν καθισμένος στο έδαφος, αμέσως μετά την κεντρική είσοδο του νεκροταφείου, και είχε αφήσει μπροστά στα πόδια του δύο μπουκάλια με πετρέλαιο. Απομάκρυνε φωνάζοντας όσους προσπάθησαν να τον πλησιάσουν. Είκοσι λεπτά αργότερα άνοιξε τα μπουκάλια και έριξε πάνω του το πετρέλαιο. Με έναν αναπτήρα αυτοπυρπολήθηκε. Οι κραυγές πόνου συγκλόνισαν τους εκατοντάδες που ήταν γύρω του.
Πάνω του έπεσαν δύο αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να τον σώσουν. Τον έριξαν κάτω, ενώ άλλοι έριξαν πάνω του μπουφάν και σακάκια για να σβήσει η φωτιά. Του έσκισαν τη μπλούζα και του έριξαν νερό. Εκείνος συνέχισε να φωνάζει να τον αφήσουν να καεί, να πεθάνει, να μη ζει άλλο αυτό το δράμα…
Η ζωή του ευτυχώς σώθηκε. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου με εγκαύματα πρώτου βαθμού στο στήθος, την κοιλιακή χώρα, τα χέρια και τα πόδια.
Με ελαφρά εγκαύματα στα χέρια μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο οι δύο αστυνομικοί, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.


Τον τελευταίο καιρό ο 50χρονος ζούσε με μία διαρκή αγωνία. Πώς θα συγκεντρώσει το μεγάλο χρηματικό ποσό που ζητά μεγαλοδικηγόρος της Αθήνας για να αποφυλακίσει τον γιο του.
Δεν μπορούσε να βρει άκρη για χρήματα που του χρωστούσαν από προηγούμενους μήνες. Η αλήθεια είναι ότι ούτε το ρεπορτάζ μπόρεσε να βρει τι ακριβώς συμβαίνει…
Έως τις 15 Νοεμβρίου εργαζόταν στον προηγούμενο εργολάβο παροχής υπηρεσιών του Κοιμητηρίου. Όταν έληξε η τότε σύμβασή του, συνέχιζε να εργάζεται με προφορική εντολή και στη «μαύρη», σύμφωνα με πληροφορίες.
Νέα σύμβαση υπέγραψε την 1η Ιανουαρίου με τον νέο ανάδοχο, η οποία έληξε τέλος Μαρτίου και πληρώθηκε κανονικά.
Για το μεσοδιάστημα, από τον ένα εργολάβο στον δεύτερο, φαίνεται δεν είχε πληρωθεί.
«Ο εργολάβος τον σταμάτησε από την εργασία μετά από δική μας εισήγηση. Ο εργολάβος τον έχει πληρωμένο. Διεκδικούσε κάποια χρήματα, τα οποία εμείς ούτε τα αμφισβητήσαμε ούτε και τα δεχθήκαμε. Απλώς του είπαμε ότι αυτές τις διαφορές που ενδεχομένως έχει, να περιμένει να τις τακτοποιήσουμε μετά το Πάσχα», δήλωνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κοιμητηρίου Θαν. Κουντουράς.
Με τον άνεργο Βορειοηπειρώτη είχε μιλήσει πριν από λίγες ημέρες ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Βαγγ. Καπούλας, στο πλαίσιο ελέγχου που έκανε μαζί με το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Αντ. Παππά. «Ήταν πραγματικά απελπισμένος και διεκδικούσε κάποια χρήματα, τα οποία δεν του τα αναγνώρισε κανείς», περιέγραφε χθες ο κ. Καπούλας.
«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι τραγικό. Δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν αυτά. Είναι αποτελέσματα της κακής διαχείρισης λειτουργίας του Κοιμητηρίου και πρέπει κάποια στιγμή να δοθεί ένα τέρμα σε αυτή την ιστορία», δήλωσε ο κ. Καπούλας.
Ο ίδιος προανήγγειλε συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τετάρτη, στην οποία θα παρουσιάσει τα επίσημα στοιχεία που το λογιστήριο του Κοιμητηρίου παρέδωσε -και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν- για έλλειμμα που ανέρχεται στις 166.000 ευρώ.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΜΑΣ...

πηγη:Ταχυδρομος Βολου.

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: