Τρίτη, Απριλίου 21, 2009

ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ FACE CONTROL ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΔΑΝΕΙΟ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ!!!

Αυστηρό σύστημα ελέγχου, με βάση το επάγγελμα, εφαρμόζουν πλέον οι τράπεζες προτού εγκρίνουν τη χορήγηση δανείου, βάζοντας στη «μαύρη λίστα» όσους απασχολούνται σε τομείς που πλήττονται άμεσα από την κρίση.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι, εποχικά εργαζόμενοι, προσωπικό τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και όσοι απασχολούνται σε καταστήματα ειδών πολυτελείας, όπως οι αντιπροσωπίες αυτοκινήτων, περνούν από... συνέντευξη για να πάρουν δάνειο, καθώς ανήκουν στους «ανεπιθύμητους» δανειολήπτες. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν οι απασχολούμενοι στις οικοδομές και σε υπηρεσίες που κινούνται στην αγορά του real estate, όπως οι μεσίτες, ακόμη και ασφαλιστές.

Τα πιστωτικά ιδρύματα περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο τα οικονομικά στοιχεία του υποψήφιου δανειολήπτη. Ιδιαίτερα ανησυχούν για επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και οι οποίες ενδέχεται να προχωρήσουν σε απολύσεις και έτσι δεν δανειοδοτούν τους εργαζόμενους ή χορηγούν εντέλει μικρότερο ποσό από αυτό που έχει αρχικά ζητηθεί.

Στην «γκρίζα λίστα» περιλαμβάνονται και εκείνοι που δεν έχουν σταθερή εργασία, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, από τους οποίους ζητείται υψηλότερο εισόδημα. «Πλέον χορηγούμε μικρότερα δάνεια και σε όσους έχουν μεν οικονομική επιφάνεια, αλλά αυτή δεν αντανακλάται στις φορολογικές τους δηλώσεις, όπως είναι γιατροί και δικηγόροι», εξηγούσε αρμόδιο στέλεχος από τη διεύθυνση στεγαστικών δανείων μεγάλης τράπεζας.

Η παραμονή στον ίδιο εργοδότη για πάνω από 5 ή 7 χρόνια θεωρείται «ατού» για να εγκριθεί το δάνειο. Εξίσου σημαντικό πλέον είναι και το όνομα του εργοδότη. Οι τράπεζες δίνουν πιο εύκολα δάνειο σε εργαζόμενο μεγάλης ιδιωτικής εταιρίας, ακόμη και αν ο μισθός του είναι χαμηλότερος από ό,τι ο αντίστοιχος ενός υπαλλήλου μικρής εταιρίας. Ως «κακοπληρωτές» καταγράφονται από τις τράπεζες οι οδηγοί (ταξί, λεωφορείων, φορτηγών) και οι σύμβουλοι επιχειρήσεων, οπότε τα αιτήματά τους διπλοεξετάζονται.

Στην «κόκκινη» κατηγορία βρίσκονται και όσοι έχουν μεγάλη έκθεση σε δάνεια. Οι τραπεζίτες σημειώνουν ότι δίνουν έμφαση ώστε οι συνολικές δόσεις του πελάτη να μην υπερβαίνουν το 40% των συνολικών εισοδημάτων του.

Μιλαμε για την απολυτη παρακμη ενος σαπιου κατασκευασματος...Παλια οι τραπεζες μεχρι και πεοθυλασμους εκαναν στους πελατες τους για να παρουν δανεια...και τωρα οι οροι αντιστράφηκαν...

ΠΡΕΖΑ TV
21-4-2009


e-tipos.com

1 σχόλιο:

Pasok poisonous είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ...

1. Παρατηρήθηκε τις ημέρες των εορτών μία φιλότιμη προσπάθεια από κυβερνητικούς κύκλους να ανορθωθεί το κουρασμένο προφίλ του σημερινού πρωθυπουργού. Στο πλαίσιο αυτό, διοχετεύτηκε η πληροφορία ότι ο κ. Καραμανλής εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακοινώσει τη μη συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια του κόμματός του εκείνων των στελεχών της κυβέρνησής του που μπλέχτηκαν στα σκάνδαλα.

2. Ωραίο σχέδιο. Υπάρχει όμως μία παράμετρος που καλό είναι να μην αγνοούν: Οι Έλληνες έχουν μνήμη. Ρωτούν πολύ απλά:

- Ο κ. Καραμανλής δεν ήταν που στις 16 Δεκεμβρίου είχε καλύψει πλήρως π.χ. όλους τους «Βατοπεδινούς» υπουργούς του, μιλώντας γενικά και αόριστα για αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες και λέγοντας «δικό μου ήταν το λάθος»; «Είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες από ό,τι αρχικά εκτιμήσαμε! Οφείλω να πω -και το λέω ευθέως- ότι υποτίμησα και εγώ το θέμα. Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα, όταν κλήθηκα για πρώτη φορά να τοποθετηθώ. Το λάθος αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν άλλον. Δικό μου ήταν» (Κ. Καραμανλής, 16/12/2008).

3. Αν λοιπόν «το λάθος» ήταν δικό του και δεν το χρεώνει σε κανέναν άλλο, πώς θα πει τώρα ότι το λάθος ήταν δικό τους; Ή μήπως σκέφτεται να ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχει και ο ίδιος στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ.;

4. Τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια έχουν ένα όριο. Και αυτό το έχουν ξεπεράσει προ πολλού ο σημερινός πρωθυπουργός και οι συν αυτώ. Η ιστορία θα γράψει ότι ο κ. Καραμανλής, για να προστατεύσει τους κ.κ Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη και τους υπόλοιπους, έφτασε στο σημείο να διατάξει την πρωτοφανή αποχώρηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, δύο φορές, από τη Βουλή.

''PASOK poisonous''