Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ 74ΧΡΟΝΗΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ...

Σήμερα Πέμπτη 2/4,στις 13.30μμ στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης θα συζητηθεί το αίτημα της 74χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου για διαγραφή του εξοντωτικού προστίμου των 4.199,34ευρώ που της επέβαλλαν τα συνεργεία "τάξης στην πόλη" της δημοτικής εξουσίας και που βάζουν για δεύτερη φορά την μεγαλύτερη "φωτιά" στο περίπτερο της ηλικιωμένης συντρόφισσας εργαζομένης.

Σήμερα θα δούμε αν οι υποσχέσεις των τελευταίων ημερών απο την πλευρά του δήμαρχου Παπαγεωργόπουλου για διαγραφή του "χρέους" θα ισχύσουν στ΄αλήθεια ή τελικά ως ένα ακόμη ψεύτικο γράμμα θα περάσει στον πάτο του Θερμαϊκού........

Για την τελευταία περίπτωση είμαστε κοντά στην Χαρίκλεια Ανανιάδου,συνεχίζοντας την αλληλεγγύη που ξεκινήσαμε τον περασμένο Νοέμβρη και ....να μείνει όπως και νάχει,ήσυχη!

Εμείς,εδώ είμαστε!

Θέλουμε να πιστεύουμε πως μέσα σε μια μέρα απεργίας και ξεσηκωμού των εργαζομένων δεν θα κάνουν το λάθος να ισοπεδώσουν το παρόν και το μέλλον μιας 74χρονης σκληρά εργαζόμενης και ας είναι η υποθεσή της ευκαιρία να απαιτήσουμε συλλογικά και μαζικά την διαγραφή όλων των εξοντωτικών χρηματικών ποινών (χρεών) που έχουν επιβάλλει οι κάθε μορφής διαχειριστές της οικονομικής εξαθλίωσης της κοινωνίας!

Μας χρωστάνε πολλά,δεν τους χρωστάμε τίποτα!

"Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης" στον νότο
αναρχικη/αντιεξουσιαστικη πρωτοβουλια απο Αθηνα,Κορινθια και Αχαϊα
2/4/2009

ATHENS INDYMEDIA

ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

YPERASPIZESE PEROPTERA MPOREI SWSTA MPOREI LATHOS ALLA AFOU DN MPOREIS NA EKTIMISEIS THN KATASTASH PROSWPIKA TOTE NMZ OTI PREPEI NA KRATAS EPIFYLAKSEIS....
TA PERIPTERA EINAI BIOMHXANIES

Ανώνυμος είπε...

εν μέσω απεργίας το δημοτικό συμβούλιο εκπροσωπήθηκε μόνο από τους κυβερνητικούς,η Αράπογλου και οι υπόλοιποι της αντιπολίτευσης αν και "χόρτασαν" με λόγια την Χαρίκλεια Ανανιάδου πως "εμείς θα σε υποστηρίξουμε,δεν θα πληρώσεις τίποτα",φρόντισαν να φύγουν αφήνοντας μόνη την συντρόφισσα εργαζομένη απέναντι στις "μεγαλόψυχες κεφαλές" του δήμου Θεσσαλονίκης!
Στην συνεδρίαση αποτυπώθηκε η "ψυχραιμία" μελών του συμβουλίου(φέρνοντας σε δύσκολη θέση μια 74χρονη που θα μπορούσε να ήταν μητέρα τους ή γιαγιά τους) που λόγω της διάστασης που πήρε η υπόθεση έχουν "μαζέψει" αρκετή εκδίκηση "επειδή την βοήθησαν αναρχικοί"(αυτό συνέχεια της το "πετάνε", ανίκανοι να το αποδεχθούν γιατι αυτόματα είναι σαν να παραδέχονται πόσο "πουθενάδες" και "υποσχεσολόγοι" ήταν απο τον Νοέμβρη που έγινε στάχτη το περίπτερο )και στο τέλος της είπαν προφορικά πως "το χρέος σβήνεται"!
Επειδή στα "λόγια του αέρα" δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη,ειδικά όταν πρόκειται για εξουσιαστές και επειδή έχουμε αρκετή εμπειρία απο αυτού του τύπου την "αυτοδιοίκηση",θέλουμε χαρτί επίσημο υπογεγραμμένο απο τον ίδιο τον Παπαγεωργόπουλο που να δημοσιοποιεί την διαγραφή του εξοντωτικού κσι διογκωμένου χρέους.
Να κοιτάξουν,αντ΄αυτού, να μαζέψουν( αντι να κάνουν στραβά μάτια και πλάτες) τα χρωστούμενα ,που αποφεύγουν να θίξουν, απο τα μεγαλοκαταστήματα και τα lifestyle "διασκεδαστήρια" που πραγματικά παρανομούν αντι να βγαίνουν για κυνήγι σε περίπτερα και μικροεπιχειρήσεις που "τρώνε απο τις σάρκες τους" για να επιβιώσουν,τέτοιες ώρες,τέτοιες μέρες!
Περιμένουμε λοιπόν,τις επόμενες ώρες απο τον Παπαγεωργόπουλο να δούμε το "χαρτί" με την υπογραφή του που βάζει τέλος στην βαρβαρότητα και στην οικονομική εξόντωση μιας γυναίκας 74χρονών που συνεχίζει να δουλεύει!

υγ/η αλήθεια Παπαγεωργόπουλε και Ψωμιάδη,όσο και αν σας έχει τρομάξει,δεν είναι πως οι "αναρχικοι την βοήθησαν".Μπορεί εμείς να πήραμε την πρωτοβουλία,αλλά η κοινωνία των πολιτών ήταν αυτή που πήρε τον αγώνα επάνω της και μίλησε.Τους ευχαριστούμε όλους που ανταποκρίθηκαν.....
Φάνηκε και εδώ όπως και στην περίπτωση της εργάτριας Κωνσταντίνας Κούνεβα ή για την οικογένεια του αδικοχαμένου Λευτέρη Τράλο που δολοφονήθηκε πέρυσι για λίγα ευρώ μέσα στο περίπτερο που εργαζόταν στο Π.Φάληρο,πως όσο υπάρχει αλληλεγγύη ο άνθρωπος δεν πεθαίνει....

υγ/πολλοί ήταν όλους αυτούς τους μήνες που σχολίασαν με εχθρική σκέψη ,προκατάληψη κακόπιστη κριτική ή και με μπόλικη λάσπη την κινησή μας.Τους καταλαβαίνουμε...
Οποιος είναι μακριά απο τήν ουσία του αναρχισμού,είτε για αυτούς που στο όνομά της κάνουν κακή εφαρμογή στήν πράξη αδυνατώντας να την ερμηνεύσουν σωστά είτε γι αυτούς που μαθαίνουν απο τό στόμα της εξουσίας πώς τό "συνώνυμο" τής αναρχίας είναι τό "να κάνει ο καθένας ότι θέλει,σε βάρος της ελευθερίας του άλλου",δεν θα μπορέσει να ακούσει την φωνή μας που θέλει και αναζητά να ξαναδημιουργήσει με τους ανθρώπους ελεύθερους χώρους όλο ζωή και όχι να τους καταργήσει στην φωτιά!
Δέν είμαστε φασίστες για να καταδικάσουμε τους εργαζόμενους και τα μικρομάγαζα στο κάρβουνο και στην απελπισία!
Δεν είμαστε αυτοί που φεύγουν γκρεμίζοντας,είμαστε αυτοί που έρχονται για να φτιάξουν νέο Κόσμο, διαφορετικό απο εκείνο της ασχήμιας,του τρόμου,τής σκλαβιάς και της απόλυτης αλήθειας,ένα Κόσμο που θα χωρά όλους τους άλλους Κόσμους!Τούς δικους σας!
Αυτο τον Κόσμο δεν θα τον κάνουμε μόνοι μας,αλλά μαζί σας!
Αλλιώς,δεν έχει καμία αξία για να γίνει!΄......

ο αγώνας(όπως κρατά από παλιά)....συνεχίζεται και έχει αξία να είναι συνειδητός και αποτελεσματικός ακόμα και όταν είναι "μοναχικός"....

καλή συνέχεια φίλοι και αδερφοί,
καλή συνέχεια Χαρίκλεια Ανανιάδου


οι σύντροφοι απο τον νότο
"Ελευθεριακή Οροσειρά Αλληλεγγύης"
αναρχική /αντιεξουσιαστική πρωτοβουλια απο Αθήνα,Κορινθία και Αχαϊα
3/4/09
erozer2000@yahoo.gr