Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,ΧΩΡΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

Με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπόψη τις οδυνηρές συνέπειες για τους κατοίκους και το περιβάλλον της περιοχής, ο επιχειρηματικός όμιλος ΜΕΛΦΑ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ έχει καταθέσει και ζητεί την έγκριση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αργολίδας, για την εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή Σαλάντι του Δήμου Κρανιδίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Δήμο Κρανιδίου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κοιλάδας, η εταιρεία MIND COMPASS OVERSEAS LTD σχεδιάζει την κατασκευή και άλλης μονάδας αφαλάτωσης, παραγωγής 10.000 τόνων νερού ημερησίως, που προϋποθέτει την άντληση από τον θαλάσσιο κόλπο 30.000 τόνων θαλάσσιου νερού, στο πλαίσιο ενός συνολικότερου επιχειρηματικού σχεδιασμού που περιλαμβάνει την ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων και γηπέδου «γκολφ» 18 οπών στην περιοχή «Δέλπριζα». Ωστόσο, η πρόθεση κατασκευής μονάδας αφαλάτωσης στον κόλπο της Κοιλάδας έχει εγείρει τις αντιδράσεις του τοπικού Αλιευτικού Συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής, αφού, σύμφωνα με περιβαλλοντικές μελέτες, προκύπτουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην παραγωγική δραστηριότητα των μικρομεσαίων αγροτών και των ψαράδων, τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον της περιοχής.

Οι κάτοικοι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κατασκευή της μονάδας. Και ενώ η εκδίκαση της προσφυγής εκκρεμεί, έρχεται ακόμη μία εταιρεία, που ζητά την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου αφαλάτωσης.

Δεν εχουμε κατι να σχολιασουμε...
Ο καθενας κανει οτι θελει σε αυτο το τοπο...


ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2009


via

Δεν υπάρχουν σχόλια: