Πέμπτη, Απριλίου 09, 2009

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑΜΕΑ Αθήνας, παρέχει τις υπηρεσίες του στο χώρο της εκπαίδευσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων των ατόμων με αναπηρία.
Η συγκεκριμένη σχολή είναι η μοναδική δημόσια σχολή στην Αττική, η οποία προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 50%, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας ή εθνικότητας και με παθήσεις όπως: κινητικά προβλήματα, οργανικές ανεπάρκειες, καρκίνος, AIDS, κώφωση-βαρηκοϊα κ.ά.

Όπως προκύπτει, το έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο ανωτέρω Κέντρο είναι εξαιρετικά σύνθετο και απαιτεί ιδιαίτερη αφοσίωση, επιμονή, καθώς και εξειδικευμένες γνώσεις και ικανότητες.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν σοβαρά επαγγελματικά προβλήματα, αφού, επί σειρά ετών, εργάζονται σε καθεστώς επαγγελματικής αβεβαιότητας ως ωρομίσθιοι, ενώ η –πολύτιμη- προϋπηρεσία και εμπειρία τους δεν αναγνωρίζεται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται:
Το ωρομίσθιο εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους, απασχολούνται αδιαλείπτως, περισσότερο από οκτώ χρόνια, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Εκκρεμεί η καταβολή επιδόματος Ειδικής Αγωγής, εφόσον οι εργαζόμενοι προσφέρουν υπηρεσίες Ειδικής αγωγής.
Εκκρεμεί η διαβάθμιση της Σχολής σε συγκεκριμένη βαθμίδα εκπαίδευσης, ώστε αφ’ ενός, να αναγνωρίζονται τα πτυχία των αποφοίτων και αφ’ ετέρου, να αποκτούν οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί ανάλογα εργασιακά δικαιώματα με τους συναδέλφους τους.

ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ...
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;;;

ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
9-4-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: