Παρασκευή, Απριλίου 17, 2009

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ...ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χορηγήσει 225 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει χώρες όπως το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και η Σομαλία να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία, το λαθρεμπόριο όπλων μαζικής καταστροφής και την πειρατεία.

Το τριετές αυτό πρόγραμμα (2009-2011) παρουσιάστηκε από τις Βρυξέλλες ως «τα πρώτα μέτρα παγκοσμίου βεληνεκούς» που αποσκοπούν στην «καταπολέμηση της τρομοκρατίας όπως και του λαθρεμπορίου και της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής».

«Οι μεγάλες προτεραιότητες είναι το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, όπως και η περιοχή Σάχελ (η περιοχή νότια της ερήμου Σαχάρα) στην Αφρική», διευκρινίζει η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Μέρος αυτού του ποσού θα διατεθεί επίσης στην αντιμετώπιση της «απειλής της πειρατείας ιδιαίτερα στον Κόλπο του Άντεν», προσθέτει.

Ειδικά για το θέμα της πειρατείας, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι έδωσε εντολή στον στρατό να προετοιμάσει την αποστολή ενισχύσεων στα ανοιχτά της Σομαλίας, για να προστατεύσουν τα ιαπωνικά καράβια που απειλούνται από τα πειρατικά.

ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΆΖΟΝΤΑΙ
ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ
ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...
ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...


ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: