Παρασκευή, Απριλίου 17, 2009

ΣΑΠΙΖΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ,ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ...ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ...

Εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Λωρίδα της Γάζας στοιβάζονται σε πόλεις κατά μήκος της αιγυπτιακής περιοχής του Σινά, παρά τις πρόσφατες εκκλήσεις των Ηνωμένων Εθνών για διευκόλυνση της ροής της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι πρόσφατες ισραηλινές πολεμικές επιχειρήσεις.
Τρόφιμα, φάρμακα, κουβέρτες, παιδικές τροφές και άλλες προμήθειες για το 1,5 εκατομμύριο πολιτών της Γάζας, τα οποία προήλθαν από κυβερνήσεις και μη κυβερνητικές υπηρεσίες απ’ όλο τον κόσμο, βρίσκονται στοιβαγμένα σε αποθήκες, πάρκινγκ, στάδια και αεροδιαδρόμους σε όλη την αιγυπτιακή περιοχή του Βόρειου Σινά.

Η Αίγυπτος μοιράζεται με τη Γάζα μια συνοριακή γραμμή μήκους 14 χιλιομέτρων, η οποία είναι σχεδόν μόνιμα κλειστή απ’ τον Ιούνιο του 2007, όταν οι αξιωματούχοι της Χαμάς εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους στην Παλαιστινιακή Αρχή.

Τρεις μήνες μετά το τέλος του πολέμου, μεγάλο μέρος από την ανθρωπιστική βοήθεια έχει είτε χαλάσει είτε υποστεί μη αναστρέψιμη ζημιά από την έκθεση στα καιρικά φαινόμενα και την επιμονή της Αιγύπτου να μην ανοίξει το πέρασμα της Ράφα.
Αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους, με τον όρο της ανωνυμίας, ότι «για να πω την αλήθεια, το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν θα φτάσει ποτέ στη Γάζα. Πολύ από το φαγητό εδώ θα πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια».
Η ισραηλινή πολεμική επιχείρηση Cast Lead, συνέτριψε τις σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές της χώρας και άφησε πίσω της περισσότερους από 1.400 νεκρούς και 5.000 τραυματίες.

Η βοήθεια σε τρόφιμα και άλλες πρώτης προτεραιότητας προμήθειες για τη Γάζα άρχισαν να διοχετεύονται στην περιοχή με το ξεκίνημα του πολέμου, ενώ οι ιατρικές προμήθειες διοχετεύθηκαν μέσω του περάσματος στη Ράφα – το μόνο πέρασμα της Γάζας που παρακάμπτει το Ισραήλ – καθ’ όλη την διάρκεια της επίθεσης, ενώ ο κύριος όγκος των τροφίμων διοχετεύθηκε μέσω του Ισραήλ.

Όλη η ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τη Γάζα μέσω της Αιγύπτου πρέπει να περάσει από τα συνοριακά περάσματα της Αιγύπτου με το Ισραήλ και να είναι σύμφωνη τόσο με τις προδιαγραφές των δυο χωρών για το εμπόριο όσο και με τη νομοθεσία περί εισαγωγών του Ισραήλ.

Τα περισσότερα προϊόντα
που αποθηκεύονται
στην αιγυπτιακή περιοχή του Σινά,
όσπρια, ζυμαρικά, χυμοί κ.α.,
κρίθηκαν από το Ισραήλ ως
«μη απαραίτητα»

για τη ζωή στη Λωρίδα της Γάζας...


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2009


tvxs.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κλασσικοί εβραίοι

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το 'κρατος' θα βρει την μοιρα του σε λιγο χρονικο διαστημα νομιζει οτι ο κοσμος θα ξεχασει τα εγκληματα που εχει διαπραξει εις βαρος του παλαιστινιακου λαου και γενικοτερα της Μεσης Ανατολης (Λιβανος,Ιρακ).Μην ανυσηχεις Ισραηλ ο κοσμος θα σου δειξει την αγαπη του μην ανησυχεις η ιστορια επαναλαμβανεται!!