Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΕΦΟΠΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΙ....

Και μετά την Ανάσταση συνεχίζονται τα πάθη των ναυτικών της εταιρείας G.A. FERRIES, ενώ, χθες, η εταιρεία ακύρωσε δρομολόγιο πλοίου της λόγω αδυναμίας εφοδιασμού του με καύσιμα. Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να υποβληθεί στον εισαγγελέα Πειραιά η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Α Λιμενικό Τμήμα για τη μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών. Ενώ η Εισαγγελία διέταξε, χθες, να γίνει και νέα προανάκριση μετά την επίσχεση στα πλοία «Νταλιάνα» και «Ρομίλντα».

Στο ζοφερό σκηνικό προστίθεται και η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Θάσου, η οποία δραστηριοποιείται στη γραμμή Θάσου-Καβάλας, και που στα 5 πλοία της συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας 65-70 ναυτικών για δεδουλευμένες αποδοχές τουλάχιστον 8 μηνών, σύμφωνα με τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσον».

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η εταιρεία του εφοπλιστή Γεράσιμου Αγούδημου πλήρωσε κάποιες οφειλές στους ναυτικούς της, αλλά δεν τους εξόφλησε. Οπως φαίνεται, η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει οικονομική δυσπραγία, αφού χθες ματαίωσε και το δρομολόγιο του πλοίου «Ροδάνθη».Οι ναυτικοί της ΑΝΕΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, και δεν πληρώθηκαν, όπως εξηγεί, ο γενικός γραμματέας του σωματείου κατωτέρων πληρωμάτων μηχανής «Ο Στέφενσον», Θωμάς Παππάς, ούτε το δώρο του Πάσχα.

Αργά χθες το βράδυ, το γραφείο τύπου του ΥΕΝΑΝΠ ανακοίνωσε πως, η επίσχεση εργασίας των 5 ναυτικών στο πλοίο Ρομίλντα έληξε, καθώς οι ναυτικοί δήλωσαν στο λιμεναρχείο ό,τι ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά τους.

ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΗΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ;;;ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Α ρε Ιεραπετρα που θελετε...