Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

ΑΣΘΕΝΗΣ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΏΘΗΚΕ ΑΠΟ ΛΑΜΠΑΔΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ...

Τραγική κατάληξη είχε η νοσηλεία ηλικιωμένου ασθενούς στην πανεπιστημιακή κλινική του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», ο οποίος εξέπνευσε το βράδυ της Ανάστασης ενώ τυλιγόταν στις φλόγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκλινο δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν ο ασθενής πήρε φωτιά εξαιτίας μιας αναμμένης λαμπάδας που είχε φέρει η αποκλειστική του νοσοκόμα από τη λειτουργία της Ανάστασης. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η γυναίκα τοποθέτησε το κερί σε ένα πλαστικό ποτήρι και το ακούμπησε στο κομοδίνο του ασθενούς, ο οποίος ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αφού η αποκλειστική νοσοκόμα βγήκε από τον θάλαμο αφήνοντας τη λαμπάδα αναμμένη και από τη φλόγα πιθανότατα πήρε φωτιά το πλαστικό ποτήρι, τα σεντόνια του κρεβατιού και στη συνέχεια η φιάλη του οξυγόνου που είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο.
Η γυναίκα που φρόντιζε τον άλλο ασθενή του δωματίου έβαλε τις φωνές, ενώ κατάφερε να προφυλάξει το νοσηλευόμενό της τραβώντας το κρεβάτι του προς το μπαλκόνι.
Την ίδια στιγμή καπνοί έπνιξαν τους διαδρόμους του νοσοκομείου, πράγμα που δεν είναι ασήμαντο για ένα θεραπευτήριο αναπνευστικών νοσημάτων.

Σε βοήθεια έσπευσαν οι παρευρισκόμενοι στην πτέρυγα του νοσοκομείου και κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά μολονότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, οι πυροσβεστήρες που διέθετε το νοσοκομείο παρουσίαζαν προβλήματα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, από το υπουργείο Υγείας δόθηκε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση σχετικά με την υπόθεση καθώς από τη διοίκηση του νοσοκομείου δεν θεωρείται βέβαιο ότι ο θάνατος του ανθρώπου που νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση οφείλεται στην πυρκαγιά.

Το σχετικό πόρισμα αναμένεται να βγει τις επόμενες μέρες και ενδεχομένως θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από το σοβαρό αυτό περιστατικό που συνέβη σε δωμάτιο κρατικού νοσοκομείου τη νύχτα της Ανάστασης. Ενα ακόμη ζήτημα που ανακύπτει και που ίσως θα έπρεπε να αποτελέσει αντικείμενο ειδικής διερεύνησης είναι η ασφάλεια του συστήματος πυρόσβεσης που διαθέτει το νοσοκομείο.

ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΗΝΙΚΑ,ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2009


ethnos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

εεεε αφού κάηκε με άγιο φως δεν πάει παραδεισο;