Σάββατο, Απριλίου 04, 2009

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΗΡΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΑΝΙΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ...ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ...

Στην έγκριση ενός ακόμη γενετικά τροποποιημένου οργανισμού, του κραμβόσπορου Τ45, προχώρησε πριν από λίγο καιρό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέχοντας για μια δεκαετία την άδεια εισαγωγής του προϊόντος που παράγεται στον Καναδά, στα κράτη - μέλη της ΕΕ. Η έγκριση χορηγήθηκε για τη χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές, χωρίς προς το παρόν, να επιτρέπεται η καλλιέργεια του εν λόγω μεταλλαγμένου φυτού στα κράτη - μέλη της Κοινότητας. Πλέον τα μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στα κράτη - μέλη της ΕΕ και στη χώρα μας φυσικά, με τη «βούλα» της Επιτροπής είναι δεκάδες, με τις ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο τη σημερινή της ΝΔ όσο και την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, να δηλώνουν μεν στα ...λόγια την «ευαισθησία» τους στο θέμα, ακολουθώντας όμως μια πολιτική που κάθε άλλο παρά αποτρέπει την είσοδό τους στη χώρα μας.

Αναλόγως κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σ. Χατζηγάκη στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, κατά τη διάρκεια του οποίου δήλωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα και τόνισε ότι το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων πολιτών απορρίπτει τόσο την καλλιέργεια όσο και την εμπορία των οργανισμών αυτών». Μόνο που στην πραγματικότητα, τα μεταλλαγμένα βρίσκονται εδώ και χρόνια στα ράφια των σούπερ - μάρκετ, χωρίς να τηρούνται ούτε καν οι στοιχειώδεις κανόνες που προβλέπουν οι κοινοτικοί κανονισμοί, όπως η αναγραφή της ύπαρξης γ.τ.ο (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί)
στη συσκευασία του προϊόντος.
Και χωρίς, φυσικά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου να λαμβάνει το παραμικρό μέτρο, για την εφαρμογή ακόμη και αυτού του κανονισμού - κοροϊδία.


ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2009


via

Δεν υπάρχουν σχόλια: