Σάββατο, Απριλίου 04, 2009

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ G20 ΗΤΑΝ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ,ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ...

Την ίδια στιγμή που οι ηγέτες της G-20 καθόριζαν τα νέα πακέτα ενίσχυσης του κεφαλαίου, ο Ζακ Ντιούφ, επικεφαλής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ-FAO, προειδοποιούσε ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πεινάσουν κατά τη διάρκεια του 2009.

Ο Ντιούφ απηύθυνε τις προειδοποιήσεις αυτές κατά τη διάρκεια της Συνόδου για την Πολιτική Τροφίμων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Μπανγκόκ, όπου και παρουσίασε την έκθεση του FAO όπου αναφέρεται ότι οι τιμές των βασικών ειδών τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 30% την τριετία 2005 έως 2008 ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τουλάχιστον 963.000 εκατομμύρια άνθρωποι ή ένας στους 7, θα είναι θύματα του υποσιτισμού αυτή τη χρονιά που διανύουμε.

Στις ΗΠΑ, τουλάχιστον 6 εκατομμύρια οικογένειες θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους εξαιτίας της κρίσης, της δυσπραγίας και της ανεργίας καθώς ένας στους δέκα δανειολήπτες αντιμετωπίζουν άμεσα τον κίνδυνο της κατάσχεσης αναφέρει έκθεση της οργάνωσης Neighbor Works. Την ίδια στιγμή, η εικόνα γίνεται ακόμη πιο ζοφερή από τα νέα στοιχεία για την ανεργία που ανακοινώθηκαν για το μήνα Μάρτη όπου καταδεικνύει ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να χάνει μαζικά θέσεις εργασίας, οι καταστάσεις μισθοδοσίας στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα μειώθηκαν κατά 663.000 το Μάρτιο. Συνολικά στις ΗΠΑ έχουν χαθεί τους τελευταίους 16 μήνες πάνω από 5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, με περισσότερο από τα 2 εκατομμύρια να σημειώνονται στο τελευταίο τρίμηνο. Επίσης, ο δείκτης ανεργίας ενισχύθηκε κατά 0,4% στο 8,5%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβρη του 1983.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ...

ΠΡΕΖΑ TV
4-4-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: