Παρασκευή, Απριλίου 17, 2009

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ...ΤΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΒΟΙ ΠΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΚΑΙ Η ΜΑΦΙΑ...

Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο, ο γνωστός συγγραφέας του βιβλίου Γόμορα, με αντικείμενο την ιταλική μαφία, προειδοποιεί για τον κίνδυνο το οργανωμένο έγκλημα να “βάλει χέρι” στα χρήματα της ανοικοδομήσης της Λ’ Άκουιλα, που επλήγη από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό.

Το βιβλίο του Σαβιάνο πούλησε περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 43 γλώσσες. Μιλώντας στην εφημερίδα La Repubblica, προειδοποίησε ότι η ανοικοδόμηση της πληγείσας - από το σεισμό – πόλης αποτελεί πιθανό στόχο της μαφίας. Ο Σαβιάνο υπενθυμίζει ότι ο καταστροφικός σεισμός στην Ιρπίνια, κοντά στη Νάπολη, το 1980, που σκότωσε 2,735 ανθρώπους και δημιούργησε 230.000 άστεγους, αναδείχθηκε σε μία τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία για το οργανωμένο έγκλημα. Περίπου 55 δις ιταλικές λίρες ανθρωπιστικής βοήθειας χορηγήθηκαν στην περιοχή, ωστόσο, 10 χρόνια μετά, ένα στα τρία θύματα του σεισμού ζούσε ακόμη σε προκάτ εγκαταστάσεις. Μόνο ένα μέρος των χρημάτων κατέληξαν σε αυτούς που είχαν ανάγκη, με τους κατασκευαστές, τους τοπικούς άρχοντες και τη μαφία της περιοχής να ευημερούν. Ο ίδιος τονίζει την ανάγκη το έργο της ανοικοδόμησης να ανατεθεί σε μία επιτροπή η οποία πραγματικά θα έχει τη δύναμη να τη διεκπεραιώσει.

Ο συγγραφέας ζει υπό την προστασία της αστυνομίας από τότε που οι ηγέτες της μαφίας απείλησαν να τον σκοτώσουν καθώς τους “προσέβαλε” αποκαλύπτοντας μυστικά των επιχειρήσεών τους στο βιβλίο, το οποίο γυρίστηκε και σε ταινία...

Κατι αναλογο εγινε και στην Ελλαδα μετα τις φωτιες του 2007...Μονο ενα μικρο μερος των χρηματων της ανθρωπιστικης βοηθειας εφτασε στους πυρόπληκτους...ολα τα υπολοιπα παραμενουν στο ταμειο του κρατους και στις τραπεζες,ωστε να τοκιζονται....

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2009


tvxs.gr

1 σχόλιο:

SiSsY είπε...

φυσικα και παραμενουν τα χρηματα ακομα στις τραπεζες!!!!Αφου δεν υπαρχει κρατος πλεον!!!!Οτι κανουν το κανουν για να γεμισει η τσεπη τους!!!Αφου το ξερουμε ρε παιδια ολοι αυτο!!!οταν βγαινανε ολοι και ελεγαν λογαριασμους τραπεζων για να βαλουμε χρηματα και καλα για τους πυροπλικτους ποιος πιστεψε οτι τα λεφτα θα φτασουν σε αφτους τους ανθρωπους?