Σάββατο, Απριλίου 25, 2009

ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΨΗΛΟΜΙΣΘΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΞΥΝΟΥΝ,ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

Με περικοπές δαπανών της τάξεως του 18% «απαντά» η ΕΡΤ στη διεθνή οικονομική ύφεση και στη συγκράτηση των διαφημιστικών κονδυλίων, που καταγράφεται στο χώρο της τηλεόρασης, όπως ανακοίνωσε, χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του φορέα, Χρήστος Παναγόπουλος.

Ειδικότερα, ο κ. Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του ετήσιου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, από την 01.01.2009, η διοίκηση της εταιρείας προέβη στην περικοπή δαπανών κατά 8%, ενώ από 01.05.2009 θα προβεί σε περαιτέρω μειώσεις κατά 10%.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, πρόκειται για περικοπές που δεν αφορούν τις αποδοχές του έμψυχου δυναμικού της εταιρείας, οι οποίες παρέμειναν σταθερές, αλλά άλλες δαπάνες. Παρά ταύτα και δεδομένης της οικονομικής κατάστασης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, εύλογα ανακύπτει το ερώτημα, γιατί οι περικοπές αυτές δεν έγιναν νωρίτερα, πριν από την ύφεση.

Σε αυτά, καθώς και αλλά ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία, το κόστος, αλλά και το καθεστώς των αμοιβών τηλεπαρουσιαστών και στελεχών της ΕΡΤ, για το οποίο γίνεται πολύς λόγος τελευταία -σχετική ερώτηση έγινε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η οποία ωστόσο δεν απαντήθηκε- αναμένεται να απαντήσει ο πρόεδρος της εταιρείας, κατά την παρουσίαση του ισολογισμού που θα γίνει σε συνέντευξη Τύπου σε δεκαπέντε περίπου ημέρες.

Στο πλαίσιο των κινήσεων εξορθολογισμού λόγω ύφεσης που πραγματοποιεί η ΕΡΤ την περίοδο αυτή, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ένας θεσμός που ο πρόεδρος του φορέα έχει υποστηρίξει με ιδιαίτερη θέρμη όλα αυτά τα χρόνια.

Οπως ανέφερε ο κ. Παναγόπουλος, ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ μειώθηκε για το 2009, ωστόσο δεν είναι ζήτημα χρημάτων το ενδεχόμενο μη πραγματοποίησης του Φεστιβάλ, αφού τα χρήματα υπάρχουν.

Ενας εκ των φορέων, που συνδιοργανώνουν την εκδήλωση και συγκεκριμένα το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης (μαζί με την ΕΡΤ και την ΕΡΤ3), δεν έχει απαντήσει ακόμα και, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό και αποσκοπεί στο να μην προκαλείται το δημόσιο αίσθημα σε μια δύσκολη περίοδο.

Ειστε πραγματικα τραγικoι.Αντι να μειωσετε τους μισθους των golden boys και των υψηλόμισθων δημοσιοκαφρων,καθεστε και κοβεται το Φεστιβαλ τραγουδιου της Θεσσαλονικης,το οποιο υπο αλλες συνθηκες μαζι με το κιτς πανηγυρι της Eurovision θα μπορουσε να αποφερει πολυ μεγαλα εσοδα για το κρατικο καναλι...

Ο κοσμος ας βγαλει τα συμπερασματα του γι'αυτους που διαχειριζοντα το δημοσιο χρημα.

ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κόβουν ότι έχει σχέση με τη νεολαία, τη φωνή της και ότι τους βολεύει. Γενικώς τους βόλεψε πολύ η κατάσταση. Την ίδια ώρα τα πακέτα πάνε και έρχονται.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

ποιός σας δίνει αυτά τα δικαιώματα;

ποιός σας πληρώνει ρε;