Σάββατο, Απριλίου 25, 2009

ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ OBAMA,ΕΝΩ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΥΨΟΥΣ 5,5ΕΚ.ΕΥΡΩ...(ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Συμβόλαια όπλων, η αξία των οποίων μπορεί να ξεπερνά τα 5,5 δισ. ευρώ, αλλά και εντονότερη παρουσία στο Αφγανιστάν είναι τα σημαντικότερα θέματα που θα τεθούν από πλευράς ΗΠΑ στις συζητήσεις που θα έχει ο υπουργός Άμυνας Ευάγγ. Μεϊμαράκης στην Ουάσιγκτον.

O Αμερικανός υπουργός Άμυνας Robert Gates φυσικά δεν έχει μπροστά του «κατάλογο πωλήσεων» με τιμές και χρονοδιαγράμματα παραδόσεων, με τις κομψές διπλωματικές φράσεις όμως το αμερικανικό ενδιαφέρον θα καταγραφεί καθαρά από τον κ. Μεϊμαράκη. Πιο συγκεκριμένη, ίσως και λόγω περισσότερου χρόνου που θα έχουν στη διάθεσή τους στο γεύμα εργασίας την προσεχή Δευτέρα, θα είναι η υφυπουργός Άμυνας Μichelle Flournoy, της οποίας οι υπηρεσίες έχουν συγκεντρώσει τα σχετικά σημειώματα του «στρατιωτικοβιομηχανικού» πλέγματος.

Μπορεί η τρέχουσα αμυντική ειδησεογραφία να εστιάζει στις λεγόμενες «αερομαχίες» για την πίτα του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος των 11-15 δισ. ευρώ, όπου ανταγωνίζονται και δύο εταιρείες των ΗΠΑ, στον κατάλογο όμως υπάρχουν και άλλα προγράμματα - δευτερεύοντα αλλά καθόλου ευκαταφρόνητα από οικονομικής πλευράς. Για παράδειγμα, μόνο για υποστήριξη των υπαρχόντων F-16 σε ανταλλακτικά προβλέπονται 250 εκατ. ευρώ για την επόμενη 5ετία.

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον- και ανάλογες πιέσεις - επιδεικνύουν οι ΗΠΑ και για άλλα προγράμματα του Στρατού Ξηράς, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, για τα οποία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ευρωπαϊκών εταιρειών ή σαφής ελληνική προτίμηση γι΄ αυτά. «Από κανένα πρόγραμμα δεν βγαίνουν οι Αμερικανοί μέχρι να πέσουν οι υπογραφές», λέει έμπειρος παράγων της αμυντικής αγοράς. Και αναφέρει ως παράδειγμα τις περιπτώσεις των πυρομαχικών για άρματα ή των τορπιλών, τις οποίες τώρα διεκδικούν ενώ αρχικά όχι.

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ
ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ;;;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ;;;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ...
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ...


ΠΡΕΖΑ TV
25-4-2009

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο! το αναδημοσιεύω

Dr_MAD είπε...

Το 2010 είναι η χρονιά της Ελλάδος να διοικήσει τα τμήματα υγειονομικού στο Αφγανιστάν. Περίπου 2.000 δικοί μας θα βρεθούν εκεί (και φαντάσου οι περισσότεροι με τη θέλησή τους, γιατί έχει φράγκα η υπόθεση)

incalculable_factor είπε...

Σχετικά με την αποστολή ξένων στρατευμάτων, είμαι υπέρ. Η μόνη χρησιμότητα του στρατού είναι εκτός συνόρων, για να αποκαθιστά αδικίες. Έχω προσωπική εμπειρία από καραβανά που υπηρέτησε Βοσνία, σε ένα τάγμα που είχε αποστολή να προστατεύει ένα σέρβικο θύλακα. Και όχι μόνο. Παρείχε επίσης υγειονομικές υπηρεσίες καθώς και σίτισεις. Και φυσικά, όλοι από οπλίτες μέχρι αξιωματικούς τα περναν χοντρά. Εγώ, θα ήθελα να παω αν μπορούσα. Καλύτερα 12000 το μήνα σε ειρηνευτική αποστολή, να κάνω τα παραπάνω, παρά με 700. Και όσο για τον κίνδυνο, κάτσε μέτρα νεκρούς σε εργατικά ατυχήματα και σε αποστολές στο εξωτερικό.
Όσο για τους εξοπλισμούς, τι να πω... Να υπολογίσω πόσα νοσοκομεία θα χτιζόταν;Σκέφτομε κάτι που είχα διαβάσει κάποτε. Ότι πόλεμος στο Αιγαίο είναι αδύνατος, γιατί έχει μαζευτεί τεράστια δύναμη πυρός σε μικρή έκταση. Θα είχαμε και οι 2 πλευρές τεράστειες απώλειες από φιλικά πυρά. Κάτι σαν τον παλαί ποτέ Γ' παγκόσμιο που δεν θά κέρδιζε κανείς. Αλλά ας όψοντε κάπιοι κύριοι στα πεντάγωνα (και το δικό μας και το δικό τους) και κάπιοι έμποροι όπλων που τουσ σπονσοράρουν...
Οπότε λέω να το ρίξω στην τρελή. ΚΑΛΩΣ ΕΞΟΠΛΙΖΟΜΕΘΑ!!! Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΥΠΑΡΚΤΟΣ. ΑΛΒΑΝΟΙ, ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ. ΚΑΙ ΚΡΟΥΩ ΤΟΝ ΚΟΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ!!! ΟΥΔΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ ΕΛΛΗΝ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΡΗΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΘ ΟΛΑ ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ.