Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΟΥΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ,ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ SIEMENS;;;

Φως στις σκοτεινές διαδρομές που ακολούθησαν οι μίζες από τα μαύρα ταμεία της Siemens έως τους Έλληνες αποδέκτες, προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας C4Ι, αναμένεται να ρίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί που φθάνουν στα χέρια του ανακριτή εντός των προσεχών ημερών.

Παρά το γεγονός ότι η αναζήτηση των προσώπων που εισέπραξαν τις μίζες προϋποθέτει επίπονη έρευνα, δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν πως από το άνοιγμα των λογαριασμών θα επιτευχθεί η προσωποποίηση των κατηγοριών και θα συνταχθούν κατηγορητήρια εναντίον όσων προκύψουν ενδείξεις εμπλοκής. Για το σκέλος αυτό της υπόθεσης έχει ήδη ασκηθεί κατά παντός υπευθύνου συμπληρωματική ποινική δίωξη για το κακούργημα της απάτης εις βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Τα στοιχεία που προοιωνίζονται δραματικές εξελίξεις για τους εμπλεκομένους, έχουν ήδη αποσταλεί με κούριερ- όπως διαβεβαίωσαν τον 4ο ειδικό ανακριτή κ. Ν. Ζαγοριανό από την Εurojust- προκειμένου να φθάσουν στο γραφείο του το συντομότερο δυνατό. Προέρχονται δε από λογαριασμούς που διατηρούσαν σε τράπεζες της Ελβετίας, του Βελγίου, αλλά και άλλων ενδεχομένως ευρωπαϊκών χωρών, εταιρείες που στήθηκαν αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Πρόκειται για εικονικές εταιρείες όπως η Κhroma, η Weavind και η Fairways, μέσω των λογαριασμών των οποίων διακινήθηκε χρήμα από τα μαύρα ταμεία της Siemens με προορισμό τους Έλληνες αποδέκτες. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία ειδικότερα, μέσω της Κhroma και της Weavind που διατηρούσαν λογαριασμούς στην Αυστρία, διοχετεύτηκαν σε λογαριασμό της Fairways, σε ελβετική τράπεζα, ποσά ύψους 1.750.000 ευρώ για «ωφέλιμες πληρωμές», προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, το γνωστό C4Ι, το οποίο παρελήφθη τελικά τον Οκτώβριο του 2008.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ...ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ" ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2009


tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια: