Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΜΗΤΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2008,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ "ΥΓΕΙΑ" ΤΗΣ MARFIN...

Η MARFIN που κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών του «Ομίλου Υγεία» αποφάσισε να εξαιρέσει απ' τις αυξήσεις που έδωσε για το 2009 τις εργαζόμενες γυναίκες που απέκτησαν παιδιά το 2008, καθώς και τους νεοπροσληφθέντες στο νοσοκομείο «Υγεία» και το μαιευτήριο «Μητέρα».

Η ιστορία έχει ως εξής: Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) με το Σύλλογο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) - στον οποίο συμμετέχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις υγείας. Πριν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων η MARFIN αποφάσισε να δώσει «προκαταβολικά» αυξήσεις 7,5% από 1.1.2009 στους εργαζόμενους του «Υγεία» και κατά βούληση αυξήσεις 6%, 7% και 8% στους εργαζόμενους του «Μητέρα». Ομως και στο ένα και στο άλλο νοσοκομείο αποκλείονται από αυτές τις αυξήσεις δύο κατηγορίες των εργαζομένων: Οσες εργαζόμενες απέκτησαν παιδιά το 2008 και πήραν άδεια μητρότητας και οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι. Δηλαδή όσοι έπιασαν δουλειά πριν 4-6 μήνες.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓEΙΕΣ
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;;;;ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η MARFIN...


ΠΡΕΖΑ TV
13-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: