Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΛΟΥ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΘΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ.ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ!!!

Αντιπροσωπεία του Δικτύου Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκε σήμερα της Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού καταγγέλλει πως δεν της επετράπη να συναντήσει τελικώς τις κρατούμενες, παρά τη σχετική άδεια που είχαν από το Γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, με την αιτιολογία ότι «δεν το επιτρέπει ο Σωφρονιστικός Κώδικας».

"Παρά την αρχικώς δοθείσα άδεια από το Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, που όρισε την ημέρα και ώρα της επισκέψεως", ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει πως "τελικώς η επίσκεψη και η συνάντηση δεν επιτράπηκαν από το Υπουργείο με την αιτιολογία ότι «δεν το επιτρέπει ο Σωφρονιστικός Κώδικας»". Μάλιστα, "στην αντιπροσωπεία δηλώθηκε ότι θα επιτρεπόταν μόνον να «αφήσει προεκλογικό υλικό» και να συναντήσει 2-3 κρατούμενες στο γραφείο του Διευθυντή", γεγονός που δεν έγινε αποδεκτό από την αντιπροσωπεία γυναικών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., "αφού σκοπός της επισκέψεως ήταν η ελεύθερη και ισότιμη επικοινωνία με όλες τις κρατούμενες και όχι με έναν πολύ μικρό αριθμό επιλεκτικά".

"Οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται υπό καθεστώς στέρησης της ελευθερίας τους, πολλοί μάλιστα χωρίς καν δικαστική απόφαση, δεν επιτρέπεται να στερούνται κανένα άλλο ανθρώπινο δικαίωμά τους., ούτε βέβαια το δικαίωμα ενημέρωσης και συνάντησης με κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, στα πλαίσια της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους. Το Σύνταγμα, οι διεθνείς συμβάσεις και ο Σωφρονιστικός Κώδικας κατοχυρώνουν τα δικαιώματα αυτά και επιτάσσουν εντελώς διαφορετική πρακτική από αυτήν που ακολουθείται σήμερα.", δήλωσε η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου και υποψήφια στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εξερχόμενη από τις γυναικείες φυλακές.

ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ...
ΑΛΗΘΕΙΑ,ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: