Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009

ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ 8 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΧΙΟΥ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Ακόμα και σε κατάληψη της Νομαρχίας Χίου είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν γονείς, εργαζόμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ- ΜΕΑ) αν μέχρι την προσεχή Τετάρτη 3 Ιουνίου δεν αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα τους.

Με έγγραφο που απευθύνουν στο Νομάρχη Χίου, καταγγέλλoουν το Υπουργείο Απασχόλησης ότι όχι μόνο περιέκοψε τις πραγματικές δαπάνες κατά 55% (!) αλλά και δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από την αρχή του τρέχοντος προγράμματος την 1η Σεπτεμβρίου 2008.
Το ύψος της χρηματοδότησης από το υπουργείο Απασχόλησης από 280.000 έπεσε στις 126.000 €. Ακόμα και αν το επόμενο διάστημα καταβληθεί όλο το ποσό, ο Σύλλογος Γονέων σημειώνει ότι δεν καλύπτεται το συνολικό ποσό της ετήσιας δαπάνης και για αυτό ζητούν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου να εγγυηθεί τη μεταφορά του υπόλοιπου ποσού, ώστε να καλυφθούν οι δαπάνες μέχρι τη λήξη του προγράμματος 31/7/2009.
Να σημειωθεί ότι το ΚΔΑΠ- ΜΕΑ Χίου είναι το μόνο που λειτουργεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και φιλοξενεί 28 άτομα ηλικίας από 18 ετών και άνω. Στη μονάδα λειτουργούν διάφορα εργαστήρια και είναι το μοναδικό σημείο στο νησί όπου γίνεται ανακύκλωση χαρτιού και αλουμινένιων κουτιών.

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΟ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ;;;
ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ;;;;
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ...
ΚΑΝΤΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ...ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΛΙΓΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ...

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2009


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: