Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ...

Τις πολιτικές άγριας καταστολής που υιοθετεί (επί του παρόντος) η κυβέρνηση ως μοναδικό εργαλείο αντιμετώπισης των οξυμμένων κοινωνικών προβλημάτων καταδικάζει απερίφραστα το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της ετήσιας διεθνούς έκθεσης της οργάνωσης και την προειδοποίηση ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση οδηγεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι εκπρόσωποι της Δ.Α. αναφέρουν ειδικά για την Ελλάδα τα εξής:

Η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στη χώρα μας εξαιτίας της διεθνούς κρίσης ωθεί στο περιθώριο ακόμα μεγαλύτερες ομάδες του πληθυσμού -μετανάστες, πρόσφυγες, γυναίκες και άνδρες ανέργους, ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, παιδιά, μέλη μειονοτήτων.

Οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2008 αποτύπωσαν με τον πιο τραγικό και οδυνηρά πρόδηλο τρόπο τις σοβαρές ελλείψεις στον μηχανισμό πρόληψης και άμβλυνσης των κοινωνικών εντάσεων, ανακούφισης των ευάλωτων ομάδων και εύρυθμης λειτουργίας του κράτους δικαίου.
Η εξαθλίωση και ο αποκλεισμός τους από τον βασικό κορμό της κοινωνίας διαχέει το φαινόμενο της φτώχειας, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους εξτρεμιστικές και βίαιες αντιδράσεις.
Ταυτόχρονα, λειτουργεί σωρευτικά η απαξίωση του μηχανισμού απονομής δικαιοσύνης, η ατιμωρησία των κρατικών λειτουργών σε περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας και η αδιαφορία για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένων ερευνών σε υποθέσεις παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις αρχές Δεκεμβρίου, έφερε και πάλι στο προσκήνιο το μείζον θέμα της βίας και της κακομεταχείρισης πολιτών από κρατικούς αξιωματούχους, η οποία ασκείται σε καθεστώς ατιμωρησίας και απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.
Ο φόνος αποτέλεσε την αφορμή να εκδηλωθούν εκτεταμένα φαινόμενα μητροπολιτικής βίας, προσφέροντας δικαιολογία για τη λήψη αυστηρότερων μέτρων καταστολής. Αυτό το σύνθετο φαινόμενο της μητροπολιτικής βίας εν μέρει οφείλεται στις συσσωρευμένες επί πολλά χρόνια καταπατήσεις δικαιωμάτων.

Το τοπίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα το 2008 αμαυρώθηκε τραγικά και από τη δολοφονική επίθεση κατά της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα και γενικής γραμματέως της Παναττικής Ενωσης Καθαριστριών. Μία επίθεση η οποία καταδεικνύει τις σοβαρές παραβιάσεις των εργατικών δικαιωμάτων των μεταναστριών και μεταναστών, και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων γενικότερα.
Απαξιώνοντας τις διεθνείς συμβάσεις, η χώρα μας συντηρεί το απάνθρωπο καθεστώς των φυλακών, την εξευτελιστική για την αξιοπρέπεια των γυναικών κρατουμένων κολπική εξέταση και τα -κατ' ευφημισμόν- κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων. Οι συνθήκες αίτησης ασύλου και το ποσοστό απόδοσης του καθεστώτος του πρόσφυγα δεν έχουν βελτιωθεί αισθητά.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ...

ΠΡΕΖΑ TV
29-5-2009


enet.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου αν εγκατασταθούν περισσότεροι από όσους μπορεί να θρέψει αυτά είναι λογικά επόμενα.

Και στην Σουηδία αν πάνε 10 εκατομμύρια μετανάστες, θα γίνει σφαγή.

ΑναΓνώστης

Ανώνυμος είπε...

Και στη Γερμανια κυνηγανε και καινε ελληνοπουλα και τουρκους οι νεοναζι,αρα πρεπει να το κανουμε κι εδω με τους ξενους?..γαμω τις λογικες και μετα αναρωτιωμαστε γιατι βγαινει ο κωστακης κι ο γιωργακης..

Ανώνυμος είπε...

Οπα ρε μεγαλε που στη Γερμανια κυνηγανε ελληνοπουλα... Κυνηγανε τυπους σαν τους δηθεν αντιεξουσιαστες και τους τουρκους που νομιζουν οτι βρισκοντε στην Τουρκια για να κανουν οτι θελουν. Παρτε το χαμπαρι, οταν σε φιλοξενει καποιος δεν κοιτας να τον πηδηξεις, αλλιως θα σε ξεσκισει αυτος και καλα θα κανει... Αντε γιατι το χεσατε στην Πατριδα με την φιλοξενια και τον ταχα ανθρωπισμο...

Ανώνυμος είπε...

κι εσυ ρε ζωον γιατι δε μας σεβεσαι εδω που σε φιλοξενουμε ενω θα επρεπε να βρισκεσαι στο ζωολογικο κηπο με τους ουρακοταγκους? ε?...βλακες φασιστες ο χιτλερ πεθανε ξερω οτι κλαιτε γι αυτο αλλα θα σας περασει φλωροι

Ανώνυμος είπε...

Αλέκα Παπαρήγα
“Δεν πρόκειται να δοθεί κανένας κατάλογος με οικονομικά στοιχεία ποτέ ακόμη και αν έρθει εισαγγελέας….

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΚΕ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ….ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΩΡΑ.
ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΥ ΔΗΛΩΣΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΓΙΑ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ.
ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ,ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΣΙΠΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ΑΝ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΙΣΧΟΣ.
Η ΚΟΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Η ΒΟΥΛΗ …ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ.

vagner είπε...

Στη Γερμανια κυνηγανε κ καινε Ελληνες κ Τουρκους ?????
Απο ποτε ρε αρχηγε ??
Μηπως απο τη πολυ μαστουρα θολωσε το μυαλουδακι σου κ δε ξερεις τι λες ??
Σε ωραιο κοινο απευθυνεσαι πρεζα,, νηφαλιο ..
Στη Γερμανια οι μεταναστες Ελληνες κ Τουρκοι σεβονται κ τιμανε το ψωμι που τρωνε κ ειναι νομοταγεις πολιτες.
Δεν ειναι εγκληματιες , ψευτο μαγκες κ ψευτοτσαμπουκαδες..

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ
ΑΠΟ ΖΙΧΑΝΤ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ.
ΕΞΩ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ.
ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

παιδια αυτος ο vagner ειναι γνωστος χρυσαυγιτης που ειχε φαει πολυ ξυλο ενα βραδακι στα πατησια.ξυπνησε κι αρχισ ενα λαλαει παλι?

Ανώνυμος είπε...

Απο το Παγκρατι.
Λαικη απαιτηση να απελαθουν ολοι οι λαθρομεταναστες.Αυτα που υποστηριζουν οι αναρχοφασιστες δεν εχουν καμμια λογικη.Στην διαλυση της Πατριδας μας θα αντισταθουμε.Στις 7 Ιουνη ψηφιζουμε πατριωτικα κομματα.Μαυριζουμε πρασινα και γαλαζια τρωκτικα,μαυριζουμε κομματα-προστατες των λαθρομεταναστων.

vagner είπε...

3.03 καταρχην δεν μενω στο Παγκρατι
καταδευτερον, δεν ειμαι χρυσαυγιτης, εκτος κ αν εχεις αποδειξεις για κατι διαφορετικο.
Αλλα ξεχασα, εσεις ειστε επιστημονες στη παραπληροφορηση κ τη προπαγανδα
Κ τελος, δεν εχω κανενα προβλημα να πεταχτω με το αεροπλανακι να σε μπατσισω λιγο μηπως κ στρωσεις..

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ VAGNER ΔΕ ΣΕ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΑ.ΜΗ ΛΕΣ ΓΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ...ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΦΥΓΕΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ .ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Ανώνυμος είπε...

xaxa exei kai aero dromio ekei pou eisai vagner?exeis klasei mentes pali?

Ανώνυμος είπε...

vagner δεν πειθεις με τα εξωτερικα