Πέμπτη, Μαΐου 28, 2009

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΝΕΡΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΗΣ;;;ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ...

Αισθητή ήταν η μείωση των καθαρών κερδών της ΕΥΔΑΠ κατά το α' τρίμηνο του 2009 καθώς ανήλθαν σε 1,63 δισ. ευρώ, έναντι 5,18 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2008,
ήτοι πτώση κατά 68,5%.

Εξάλλου, στα 85,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2009, έναντι 84,1 δισ. ευρώ που διαμορφώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

Μειωμένα εμφανίζονται και τα κέρδη μετά φόρων κατά 67,8%, καθώς ανήλθαν σε 1,15 δισ. ευρώ έναντι 3,57 που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΥΔΑΠ, η μείωση των κερδών κατά το α' τρίμηνο οφείλεται κατά κύριο λόγο στις σημαντικές δαπάνες για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων της Υλίκης, από την οποία αντλούνταν μέχρι τις αρχές αυτής της εβδομάδος μεγάλες ποσότητες νερού, προκειμένου να βελτιωθεί το υδατικό ισοζύγιο της Πρωτεύουσας και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος της λειψυδρίας.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν και οι πρόσθετες δαπάνες για τη λειτουργία του συνόλου των εγκαταστάσεων της Ψυττάλειας και ειδικότερα της δεύτερης φάσης επεξεργασίας των λυμάτων και του εργοστασίου ξήρανσης της λυματολάσπης.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ...ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΔΕΥΤΕΡΟΙ;;;
ΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΊ ΤΟΣΗ ΧΑΣΟΥΡΑ...
ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ,ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΥΞΗΣΕΩΝ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ...

ΠΡΕΖΑ TV
28-5-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pesta re file me tous malakes pou bleksame........

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΤΟ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΫΜΟΣ.
1. ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΞΟΔ (ΞΥΣΤΗΡΙ ΟΡΧΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ). ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

2. ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΑΝ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΒΟΥ-ΛΕΦΤΟ-ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ "ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ". ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;

3. ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΙΣ ΕΛΕΓΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ (ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΠΧ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕ ΕΙΠΑΜΕ) ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ;
ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ:
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΛΕΥΤΕΙ. ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΝ.
ΟΙ ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΑΝΤΑ (ΛΕΓΕ ΜΕ ΛΑΟΣ)
ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ: ΟΙ ΜΕΝ ΜΙΚΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝ ΧΑΝΟΥΝ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΝ) ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΑΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ:ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ; ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΧΕΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΤΡΕΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΚΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, το άρθρο σου είναι προφητικό. Τα ίδια κάνανε και με την ολυμπιακή ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝΕ!!! Ζημιογόνα εταιρεία η ΕΥΔΑΠ. Ντουφέκια και αρνιά σφάζουν στην Suez. Νάτα τα νέα μέτρα. Πέτα και καμία ΠΕΤΡΑ!

dravig είπε...

Καλύτερα να διασταυρώνουμε πρώτα μια είδηση και μετά την ανακοινώνουμε.
1)Από τα οικονομικά αποτελέσματα της Ε.Υ.Δ.Α.Π (http://www.eydap.gr/index.asp?a_id=27&ncategory_id=11&news_id=301) βλέπουμε ότι "Τα καθαρά προ φόρων κέρδη της ΕΥΔΑΠ το 2008 διαμορφώθηκαν στα 49,21 εκατ. ευρώ.", οπότε δε μπορούμε να μιλάμε για τρελά ποσά της τάξης των 5,18 δισ. ευρώ καθαρά κέρδη.
2) Από το Οικονομικό Ημερολόγιο 2009 της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε., βλέπουμε το εξής: "Παρασκευή, 29 Μαΐου 2009 Ανακοίνωση και Δημοσίευση Αποτελεσμάτων Α' Τριμήνου 2009", το οποίο είναι μια μέρα από τη ...δικιά σου ανακοίνωση αποτελεσμάτων.