Κυριακή, Μαΐου 24, 2009

ΝΕΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΑΠΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΦΙΔΙΟΥ...ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΕ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ..

Σε όλο τον Έβρο τα Τάγματα έχουν αναπτυχθεί στους προβλεπόμενους χώρους και πραγματοποιούν τις ασκήσεις έμπνευσης του αντιστράτηγου Δ.Γράψα, τα γνωστά 12ημερα σκοινάκια.

Μπορεί οι στρατηγοί να παίζουν πόλεμο, αλλά τα θύματα είναι οι φαντάροι και τα χαμηλόβαθμα στελέχη. Η περιοχή, ιδιαίτερα μεταξύ Διδυμοτείχου- Φερρών είναι γεμάτη φίδια. Πολλά από αυτά βρίσκουν οι φαντάροι παντού, συνεχώς, ακόμη και μέσα στις σκηνές που πέφτουν κατάκοποι να κοιμηθούν μετά από τις ατελείωτες ώρες των ασκήσεων και των αγγαρειών. Οι φαντάροι έχουν «υποχρεωτικά» επιδοθεί στο άγριο άθλημα της ανακάλυψης και εξολόθρευσης φιδιών, ενώ πολλοί από αυτούς είναι μέρες άυπνοι καθώς
φοβούνται να κλείσουν μάτι, έστω και λεπτό.


Είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη υγεία και την ζωή φαντάρων-στελεχών. Ο θανάσιμος τραυματισμός του ΕΠΙΛΟΧΙΑ ΕΜΘ χθες το βράδυ (23/05/09) από δάγκωμα φιδιού στον λαιμό, ο οποίος έχασε την ζωή του μέσα σε (5) λεπτά, αποκαλύπτει την εγκληματική αμέλεια των διοικητών και του ΓΕΣ, την απίστευτη αδιαφορία τους.

Ενώ ήταν γνωστοί οι κίνδυνοι, όχι μόνο αδιαφόρησαν και συνεχίζουν να αδιαφορούν, αλλά δεν άκουσαν τις εκκλήσεις μας να λάβουν τα όποια προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης των φιδιών.

Το ακόμη χειρότερο είναι το άσχημο παιχνίδι συγκάλυψης και απόκρυψης του περιστατικού. Ενώ φαντάροι καταγγέλλουν το περιστατικό που είναι ευρέως γνωστό στις μονάδες του Έβρου, μας μεταφέρουν, ότι οι ίδιοι οι διοικητές των Ταγμάτων στις πρωινές αναφορές της Κυριακής 24/05/09 ενημέρωσαν έφεδρο και μόνιμο προσωπικό για την απώλεια του άτυχου ΕΜΘ, καλώντας όλους «να έχουν τα μάτια τους δεκατέσσερα», το ΓΕΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Τώρα μετρούν έναν ακόμη θάνατο νέου άνθρωπου εξαιτίας της αντίληψης που κυριαρχεί σε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αντιμετωπίζει φαντάρους και στελέχη, ιδιαίτερα τους χαμηλόβαθμους ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ-ΕΜΘ, ως Αναλώσιμους.

Καλούμε τους διοικητές και το ΓΕΣ να ακυρώσουν τώρα τις ασκήσεις και να δώσουν άμεσα διαταγή να επιστραφ
ούν τα Τάγματα στα Στρατόπεδα. Να σταματήσουν οι απαράδεκτες ασκήσεις, τα γνωστά απαράδεκτα, απάνθρωπα 12ημερα που τόσα προβλήματα δημιουργούν συνεχώς σε όλους.


Επιτέλους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Ανθρώπινη Ζωή είναι πολυτιμότερη από το Αξιόμαχο του Στρατού.
Τα ανθρωπιστικά κριτήρια είναι ανώτερα του Μιλιταρισμού τους.

ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΟΣ,ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ,ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ...ΟΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ -
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΠΡΕΖΑ TV
24-5-2009

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι μητέρα και ανησυχώ παρα πολύ για την ανευθυνότητα όλων όσων ηγούνται των στρατευμάτων.Τους κανακάρηδές τους γιατί δεν τους πάνε στον Έβρο, για να μην πεθάνουν; Γιατί η κοινωνία παρακολουθεί αμήχανη τέτοια τραγικά γεγονότα; Που είμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Ατυχές το περιστατικό , αλλά και μια γειτονισά μου την δάγκωσε φίδι και πέθανε. Μήπως ο Στρατός έφταιγε και για εκείνη;
Γιατί τέτοιο μένος κατά του Στρατού;
Αδερφή που δεν υπηρέτησε είσαι ή θολωμένος κουλτουριάρης;
Η αποστολή του Στρατού είναι το αξιόμαχο (να μποορεί να σκοτώσει τους επιτιθέμενους) και η προστασία του πληθυσμού. Για το αξιόμαχο και τον πόλεμο απαιτούνται θυσίες και συμβαίνουν και ατυχήματα σε καιρό ειρήνης.
Αν δεν έχουμε στρατό ποιός θα εγγυηθεί την ασφάλεια; Το πουσταριό μήπως που παρελαύνει στα πρωϊνάδικα ή οι μπουχέσες πολιτικοί;
¨οταν γράφεις κάτι να σκέφτεσαι και την άλλη εκδοχή.
Χθές σου έφταιγε πάλι ο Στρατός γιατί έναν ψυχικά ασθενή το πάτησε το τραίνο εκτός στρατοπέδου και κατ΄ εσένα έφταιγαν οι αξιωματικοί. Η Μάνα του και ο πατέρας του που ήταν να τον προστατεύσουν δεν μας είπες.

Ανώνυμος είπε...

vre isa kai gamhsoy mwrh 12:48 πμ

Ανώνυμος είπε...

tin palevete re?anthropos pethane kai o allos kanei pnevma.den milise kanenas gia to aksiomaxo.alla apo ayto mexri na pethenei gia tis orekseis tou kathe vlamenou asteratou enas ergazomenos anthropos yparxei terastia apostasi.o stratos loipon tha prepei na frontizei gia tin akeraiotita oson forane ta karagkiozorouxa.kai an den metrame kai allous nekrous einai apla apo tyxh.

Ανώνυμος είπε...

12:48

TELEIOS AKIROS!!!!!
o allos pethane eno itan sto strato.. ton tsimpise fidi! OI STRATIOTIKOI NOSOKOMOI bla bla eprepe na ton sosoun i na ton pane se nosokomeio...
afou einai mesa ston strato euthini exei o stratos!!!!!!
kai an esy pisteveis oti exoume sosto strato eisai gelasmenoSS!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

κρίμα το παιδί. αυτο χω να πω.
οσο για τις ευθύνες του στρατού.πρέπει να είσαι τυφλός για να μην τις βλεπεις