Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2009

30000 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ,ΕΝΩ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ 27 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!

30000 αιτήσεις προσφύγων για χορήγηση πολιτικού ασύλου εκκρεμούν αυτή τη στιγμή ενώπιον μόλις τριών δευτεροβάθμιων επιτροπών, που λειτουργούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι ρυθμοί εξέτασής τους είναι απελπιστικά αργοί, 27 αιτήματα την εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι λαθρομετανάστες μέχρι να πάρουν την πολυπόθητη απάντηση, να παραμένουν νόμιμα στη χώρα για διάστημα που φτάνει και τα 5 χρόνια.

Επίσης, αν ληφθεί υπ' όψιν ότι έχουν καθοριστεί μόνο δύο κέντρα παραλαβής αιτήσεων ασύλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που υποβάλλονται καθημερινά εκατοντάδες αιτήματα, δικαίως η Ελλάδα θεωρείται ο παράδεισος του πολιτικού ασύλου. Σύμφωνα με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, η απαράδεκτη και τραγική αυτή κατάσταση που διαπιστώνεται και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν οφείλεται στις διεθνείς συνθήκες αλλα στην πολύ κακή λειτουργία της διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δ. Παξινός, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για την παράνομη και νόμιμη μετανάστευση, επανέφεραν τις προτάσεις που επανειλημμένως έχουν υποβάλει, χωρίς καμιά ανταπόκριση, στις αρμόδιες Αρχές και για τις οποίες θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν το ζήτημα, διασφαλίζοντας παράλληλα τα ατομικά δικαιώματα των μεταναστών.

Συγκεκριμένα ζητούν:
- Να ιδρυθεί ενιαία κρατική υπηρεσία αλλοδαπών και μετανάστευσης (Immigration), που θα συντονίζει όλες τις υπηρεσίες και τα υπουργεία.
- Να αυξηθεί το ελεγκτικό έργο των λιμενικών και συνοριοφυλάκων, με αύξηση των θέσεων, εφοδιασμό σύγχρονου εξοπλισμού κ.λπ.
- Να αναθεωρηθεί η συνθήκη του Δουβλίνου ώστε οι λαθρομετανάστες που καταφεύγουν, μέσω της Ελλάδας, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να επαναπροωθούνται στις χώρες καταγωγής τους.
- Να εφαρμοστούν οι διεθνείς συμβάσεις και να αυξηθούν τα κέντρα παραλαβής αιτήσεων ασύλου στα πιο πολυσύχναστα σημεία εισόδου όπως οι Αλεξανδρούπολη, Σάμος, Μυτιλήνη, Χίος κ.λπ.
- Να υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση όλων των κατόχων κόκκινης κάρτας από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εφορία, ΙΚΑ.
- Να συντομευθεί ο χρόνος απάντησης της διοίκησης στις αιτήσεις για χορήγηση ασύλου.
- Να εφαρμοστούν οι διμερείς συμβάσεις επανεισδοχής, τόσο με την Τουρκία όσο και με αραβικές και άλλες χώρες, ώστε να επαναπροωθούνται οι λαθρομετανάστες, των οποιων απορριπτοναι οι αιτήσεις για άσυλο.
- Τα κέντρα υποδοχής μεταναστών να μην αποτελούν στρατόπεδα συγκέντρωσης και αποθήκες ψυχών.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ...

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;


ΠΡΕΖΑ TV
18-6-2009


enet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ελληνικος λαος στο συνολο του απαιτει την Αμεση Απελαση ολων των λαθρομεταναστων.Οι Ελληνες δεν προκειται ποτε να δεχτουμε να γινουμε μειοψηφια στον τοπο μας.
Η Ελλαδα στους Ελληνες!