Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2009

ΧΤΙΖΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΠΑΞΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ...

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΕ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Δύο δάνεια συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ αναγκάζεται να πάρει η Νομαρχία για να πληρώσει τους εργολάβους που ανέγειραν 42 νέα σχολικά κτίρια, να προχωρήσει στην κατασκευή άλλων 46 και κάνει έργα οδοποιίας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία χθες το απόγευμα στο νομαρχιακό συμβούλιο.

Το πρώτο δάνειο ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ αφορά την αποπληρωμή έργων σε 42 σχολεία που έχουν ολοκληρωθεί και σε 46 σχολεία, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Οπως τόνισε στο νομαρχιακό συμβούλιο ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος για θέματα παιδείας Ευθύμης Φωτόπουλος, «το συγκεκριμένο δάνειο λαμβάνεται, καθώς οι ρυθμοί χρηματοδότησης των σχολικών έργων δεν είναι ικανοποιητικοί και αν τα κεφάλαια που θα χορηγηθούν τα επόμενα χρόνια χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων, θα προκύψει πρόβλημα στην ομαλή εκτέλεση του προγράμματος σχολικής στέγης των επόμενων ετών».

Στην εισήγηση αυτή αντιτάχθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να διεκδικήσουμε τα απαιτούμενα κονδύλια από την πολιτεία» και υποστήριξαν ότι «με τραπεζικά δάνεια υποθηκεύεται το μέλλον της Νομαρχίας και των επόμενων διοικήσεων για 20 χρόνια». Ο αντινομάρχης Παιδείας Διονύσης Ψωμιάδης απάντησε από την πλευρά του ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε έτοιμα σχολεία με το κλειδί στο χέρι και να μην τα παραλαμβάνουμε, περιμένοντας πότε θα δώσουν χρήματα τα υπουργεία, για να βάλουμε μέσα τα παιδιά μας τον προσεχή Σεπτέμβριο». Ο Π. Ψωμιάδης επισήμανε ότι τα 15 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή χρεών και τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από διεκδικήσεις της νομαρχίας, ενέκρινε πιστώσεις ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για το πρόγραμμα σχολικής στέγης 2009-2010, αλλά οι ανάγκες τρέχουν. Στο μεταξύ, το επόμενο χρονικό διάστημα το νομαρχιακό συμβούλιο θα εξετάσει το θέμα της λήψης και δεύτερου δανείου, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την εκτέλεση 13 έργων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και την ανέγερση δύο νέων δημοτικών σχολείων, στον Δενδροπόταμο και την Πολίχνη.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΔΙΚΑ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
18-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: