Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

ΣΑΛΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΔΩΡΟΔΟΚΟΥΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ...ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΑΝ 3000EURO ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΛΩΝΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΣ ΤΟ 2007...ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ...

Σάλος έχει προκληθεί στη Γαλλία με την καθαίρεση του μεγαλοεπιχειρηματία και διευθυντή της εφημερίδας “Le Figaro”, Σερζ Ντασό, από το αξίωμα του δημάρχου της πόλης Κορμπέιγ-Εσόν, κοντά στο Παρίσι, για δωροδοκία ψηφοφόρων
κατά τις βουλευτικές εκλογές του 2008.


Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, ο Ντασό, στενός φίλος με το Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, είχε κερδίσει με διαφορά 170 ψήφων σε σύνολο 13.455 έναντι του αντιπάλου του, Μπρουνό Πιριού, υποψηφίου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας ακύρωσε τη νίκη του Ντασό στις δημοτικές εκλογές του 2008, για χρηματισμό ψηφοφόρων, ενώ του αφαίρεσε το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε οποιαδήποτε πολιτικό αξίωμα για ένα χρόνο.

Κοιτα να δεις τι γινεται στο κοσμο...

Στην Ελλαδα,στις Κοινοβουλευτικες εκλογες του 2007,οι οποιες εγιναν εντελως τυχαια μετα τις καταστροφικες φωτιες του καλοκαιριου,η Κυβερνηση της Νεας Δημοκρατιας,εδεινε 3000euro,σε οποιον δηλωνε πως ειναι πυροπληκτος...χωρις βεβαια μετα,να γινουν οι σχετικες ερευνες (τουλαχιστον εμεις δεν ακουσαμε τιποτε...)
Αυτο,αν και θεωρήθηκε απο μεγαλη μεριδα της αντιπολιτευσης ως δωροδοκια των ψηφοφορων...
δεν ειδαμε να παιρνει την αναλογη εκταση...

Ποσο διαφορετικοι ειμαστε τελικα με τους Ευρωπαιους
σε καποια πραγματα...


ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: