Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2009

4 ΝΕΚΡΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2 ΗΜΕΡΩΝ...ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ...ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ...

Την περασμένη Τρίτη, ένας νεος εργαζόμενος,σκοτώθηκε ενώ δούλευε σε οικοδομικές εργασίες στην Ανθήλη Λαμίας. Ο 23χρονος Βιζάνι Μάρτους έπαθε ηλεκτροπληξία καθώς χειριζόταν μπετονιέρα κατά την επισκευή μιας ισόγειας κατοικίας. Προχτές, Τετάρτη 3 Ιούνη, ο 42χρονος Ανάργυρος Τζανάκος έπεσε στο φωταγωγό από τον 6ο όροφο, στο κτίριο ιδιωτικής κλινικής που ανακατασκευαζόταν, στο κέντρο της Αθήνας. Το «ατύχημα» έγινε στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 104, ενώ ο εργαζόμενος τοποθετούσε κεραία.

Το ίδιο διάστημα τη ζωή τους έχασαν ένας 37χρονος που δούλευε στα έργα της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ) στη Μεσσηνία και ένας 55χρονος που έπαθε ανακοπή καρδιάς την ώρα που εργαζόταν σε οικία ιδιώτη, στην περιφέρεια της Καρδίτσας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ριζοσπάστη,
από τις αρχές του 2009 οι νεκροί εργάτες φτάνουν τους 40!


ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΦΑΝΗ ΠΕΤΡΑΛΙΑ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ,ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
5-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: