Σάββατο, Ιουνίου 27, 2009

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΙ 70 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΡΕΛΚΟ...ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...ΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;

Απλήρωτοι για πάνω από 6 μήνες παραμένουν περίπου 70 εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής σχολής «ΚΟΡΕΛΚΟ», καθώς και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στη γραμματεία, στην καθαριότητα κλπ. Η επιχείρηση επικαλειται δήθεν λόγους «κρίσης», ότι δεν έχει ρευστό να πληρώσει τους εργαζόμενους, τη στιγμή που σε κάποιους από αυτούς χρωστάει λεφτά από πέρυσι.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι συνθήκες εργασίας είναι «μεσαιωνικές», καθώς η επιχείρηση δεν καταβάλλει επιδόματα, δώρα και αποζημιώσεις. Επιπλέον, αρκετοί από τους εργαζόμενους είναι ωρομίσθιοι, δηλαδή αναλώσιμοι, με αποτέλεσμα να μένουν ακόμα πιο ευάλωτοι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Την ίδια στιγμή, σε μια σειρά δραστηριότητες της σχολής (ενημερώσεις γονέων και σπουδαστών, εκθέσεις κλπ.), συμμετέχουν χωρίς να πληρώνονται για τις παραπάνω ώρες απασχόλησής τους.

Πίσω από τις πολυτελείς διαφημίσεις που κάθε χρόνο τέτοια εποχή «βομβαρδίζουν» γονείς και απόφοιτους λυκείων, βρίσκεται η πραγματικότητα: Οι σπουδαστές να ακριβοπληρώνουν την επαγγελματική τους κατάρτιση και οι εκπαιδευτικοί των ιδιωτικών σχολών να εργάζονται μέχρι και απλήρωτοι, για να κρατείται ψηλά η εικόνα και τα έσοδα αυτών που εμπορεύονται τη μεταλυκειακή εκπαίδευση και κατάρτιση.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ...
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ...


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....

ΠΡΕΖΑ TV
27-7-2009

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μας εχουν βγαλει το λαδι οι ιδιωτικες σχολες. Ανεβαζουν τα διδακτρα οποτε θελουν οσο θελουν.

Μας χρεωνουν με προστιμα της ταξεως των 100 ευρω για καθε εργασια που θα καθυστερησεις εστω και μια μερα να παραδωσεις(πραγμα το οποιο εμεις τουλαχιστο μαθαμε στο 2ο ετος οταν ηρθαν κ μας ειπαν οτι χρωσταμε απο 1000ευρω ο καθενας).

Ειναι ανευθυνοι και δεν ενδιαφερονται καθολου για την ποιοτητα της εκπαιδευσης παρα μονο για το πως θα τσεπωσουν μερικα ευρω παραπανω.

Δεν εχουν βιβλιοθηκες ή εχουν αλλα ειναι ειναι φτωχες.

Συγκεκριμενα στη δικια μου σχολη(που την χρυσοπληρωνω) εχουν ασανσερ και το κλειδωνουν για να μην το χρησιμοποιουμε και ξοδευουμε ρευμα,το ανοιγουν παρα μονο για 2 ατομα της γραμματειας.(ΛΟΛ)

Ρωτηστε για τις αυξησεις που ενδεχομενως θα πραγματοποιηθουν τα επομενα ετη.

Μαθετε ποσους μηνες το χρονο θα κανετε μαθηματα και ποσες μερες την εβδομαδα.

Να ειστε πιεστικοι μαζι τους και να μην τους χαριζεστε.

Το κυριοτερο και αυτο θελω να το προσεξουν οσοι θελουν να μπουν σε ιδιωτικες σχολες και κυριως σε κολλεγια. Πριν κανετε την εγγραφη,βεβαιωθειτε για την αξια του πτυχιου σας, ρωτηστε καποιον που εχει τελειωσει. Μαθετε για το πτυχιο σας,ψαξτε να βρειτε πιο ειναι το "Αγγλικο η Αμερικανικο" Πανεπιστημιο που συνεργαζεται με τη σχολη σας.

Ο λογος που σας τα λεω ολα αυτα ειναι γιατι ειμαι αγανακτισμενος οπως και τα υπολοιπα παιδια της σχολης.Νιωθουμε πραγματικα μαλακες και κοροιδα.Γιατι δεν φευγουμε; Γιατι σε δεσμευουν και δε σε παιρνει.Εκτος αν εισαι φραγκατος.
Και εκτος απο ολα αυτα εχουμε το "κρατος" να μας εχει γραμμενους στα παπαρια του,λες και ειμαστε ολοι λεφταδες και δεν εχουμε αναγκη.

Αυτα απο μενα. Ψαξτε το καλα οσοι προκειται να μπειτε σε κολλεγιο.

Ανώνυμος είπε...

Η βόμβα θα σκάσει από Θεσσαλονίκη μεριά για τα ιδιωτικά ΙΕΚ της μίζας για κρατικούς λειτουργούς (από ιδιόκτητες ΙΕΚ) και της εξαθλίωσης για τους "αναλώσιμους" εκπαιδευτές