Σάββατο, Ιουνίου 20, 2009

ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ 7 ΜΗΝΩΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ Η ΑΝΕΝ,ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΚ,ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ....

Οι προκλήσεις από τους ακτοπλόους εφοπλιστές δεν έχουν τέλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Νότου (ΑΝΕΝ) θυγατρική της ΑΝΕΚ, του Γ. Βαρδινογιάννη, πλοιοκτήτρια του σαπιοκάραβου «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ». Εχει απλήρωτους επί μήνες και τους 7 εργαζόμενους στα γραφεία της στα Χανιά. Ενώ απλήρωτους εγκατέλειψε η εταιρεία και τους ναυτεργάτες πριν μήνες. Σε ορισμένους οφείλει δεδουλευμένα 11 μηνών! Το καράβι βρίσκεται σε διαδικασία κατάσχεσης και ο πλειστηριασμός του, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, αναμένεται για τις 8 Ιουλιου.

Το πλοίο «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ», που εκτελούσε τα δρομολόγια από το λιμάνι Κισσάμου στα Χανιά προς Κύθηρα, Αντικύθηρα, Γύθειο, κ.α., αποτελεί και το μόνο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας στα Χανιά. Η διοίκηση της εταιρείας είναι άφαντη, ενώ στο ΔΣ της εκπροσωπούνται οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις του Ν. Χανίων, του Ν. Μεσσηνίας και εκπρόσωποι των Δήμων Κισσάμου και Κυθήρων.Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία τους, αν θα καταφέρουν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους και τις αποζημιώσεις τους, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, η εταιρεία έχει οφειλές της τάξης των 9 εκατομμυρίων ευρώ σε προμηθευτές και Δημόσιο.

Παρ' όλα αυτά, η μητρική εταιρεία ΑΝΕΚ, από ένα μόνο δρομολόγιο της γραμμής Θεσσαλονίκη - Λήμνος - Καβάλα, που εκτελεί το πλοίο της «ΛΙΣΣΟΣ», βάζει στην τσέπη 34.500 ευρώ! Μάλιστα, τη γραμμή την έχει αναλάβει με σύμβαση απευθείας ανάθεσης, δηλαδή χωρίς διαγωνισμό. Επίσης η ΑΝΕΚ, μέσω του πλοίου «Β. Κορνάρος» της θυγατρικής της ΛΑΝΕ, βγάζει τη βδομάδα, για τις γραμμές που εκτελεί αυτό το πλοίο, 58.100 ευρώ!

ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ...ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ...;;;
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ...ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
20-6-2009

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

TA ΚΛΕΜΕΝΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ
ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΝ ΕΡΓΑ