Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2009

ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Η ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ...ΕΝΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ,ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...

Θραυση κανουν λόγω της οικονομικής κρίσης- οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης, καθώς και η εργασία τεσσάρων ημερών. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΓΣΕΕ, τoν περασμένο Μάιο έγιναν 1.600 απολύσεις και 3.500 διαθεσιμότητες, ενώ τον Απρίλιο ανακοινώθηκαν ή και πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 1.298 απολύσεις και 169 διαθεσιμότητες. Υπολογίζεται πως μόνο στη Βόρειο Ελλάδα περίπου 25 επιχειρήσεις έχουν επιβάλει σε 3.500 εργαζομένους 4ήμερη απασχόληση, με συνέπεια τη μείωση του μισθού τους κατά 25%. Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καθηγητής κ. Σ. Ρομπόλης, υπολογίζει ότι, εφόσον επαληθευθούν οι εκτιμήσεις της Ε.Ε. για ανάπτυξη στο-0,2%, θα προστεθούν στη λίστα ανεργίας 120.000 άτομα, ενώ αν ισχύσει τελικά το «κακό» σενάριο για ανάπτυξη-2%, οι άνεργοι θα ξεπεράσουν τους 160.000. Άλλωστε, και παρά τους υπολογισμούς της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για ανεργία 9,1%, το πραγματικό ποσοστό κινείται γύρω στο 15%, αν προστεθούν οι εργαζόμενοι με stage, οι καταρτιζόμενοι άνεργοι αλλά και όσοι δηλώνουν στην ΕΣΥΕ ότι δούλεψαν, έστω και μία ώρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, μετά τον Σεπτέμβριο θα αναδειχθεί η μεγάλη αύξηση της ανεργίας στους τομείς που αποτελούν «δορυφόρους» γύρω από την οικοδομή και τον τουρισμό. Μάλιστα, θεωρεί ότι μετά τη Βόρειο Ελλάδα η κρίση στο μαλακό υπογάστριο της ελληνικής οικονομίας, την απασχόληση, θα χτυπήσει τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς από το καλοκαίρι και μετά θα φανούν οι απώλειες νόμιμου ή παράνομου χρήματος που διακινείται μέσω του τουρισμού. Ήδη η κρίση «ακουμπάει» τον τομέα των υπηρεσιών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τις ασφαλιστικές εταιρείες, ενώ έντονες αναμένονται και οι πιέσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ιδιαίτερα αν οδηγηθούμε σε μια φάση συγκέντρωσης στις τράπεζες.

Στο μεταξύ, άλμα σε επίπεδα ρεκόρ 10ετίας έκανε η ανεργία στην ευρωζώνη φτάνοντας τον Απρίλιο στο 9,2%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 1999, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας Εurostat. Τον Μάρτιο, το ποσοστό των ανέργων στις 16 χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ βρισκόταν στο 8,9%. Σε διάστημα ενός μόνο μηνός, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 396.000 άτομα στη ζώνη του ευρώ, φτάνοντας συνολικά τα 14.579.000 άτομα. Στο σύνολο της ΕΕ27, το ποσοστό ανεργίας έφθασε το 8,6% τον Απρίλιο, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006.

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΟΣ ΘΑ ΤΟ ΦΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΙΔΙΟΙ...

ΠΡΕΖΑ TV
3-6-2009

tanea

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

BOLEFTIKES KE ESY , KE
MPOUKOTHIKES NA MIN MILAS
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΤΟ SITE ΣΟΥ …



Δεν βλέπω καλά τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη σφάζονται ,στην Αθήνα η ΠΟΣΠΥΔ δολοπλοκεί εις βάρος όλων μας , και όλοι εμείς χορεύουμε όπως γουστάρει ο Παπαντώνης, ο Αρχηγός ,και ο κάθε Υπουργός .

Ρεε αντεε και Γαμ…..τε .

Φτάνει πια είναι η ώρα να κάνουμε στροφή ο καθένας χωριστά ,και όλοι μαζί Ας ψάξουνε να βρούμε κάτι άλλο να κάνουμε ο καθένας. Ακούω τους Μόνιμους να μιλάνε για δασικό 1500 ευρώ για εκλογικό 950 ευρώ για 500 ευρώ επίδομα , ας τα πάρουν αλλά να πάρουμε και εμείς κάτι έλεος…..

Και εγώ με 750 ευρώ τον μήνα για 8 μήνες ίσον 6000 ευρώ ούτε δάνειο δεν μπορώ να πάρω, να χέσω όλους σας και τα καλά σας αρκετά χρόνια έχασα .

Φτάνει ….!!!