Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2009

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ..ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;;;

Παράταση έως τη Δευτέρα, όπου θα συνεδριάσει εκ νέου η γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, παίρνει η “επισημοποίηση” της παραίτησης του Αλέκου Αλαβάνου. Ο τελευταίος εμμένει στην απόφασή του, παρά τις προσπάθειες των μελών της γραμματείας να τον μεταπείσουν.

Σε μια δραματική συνεδρίαση της γραμματείας του σχήματος, ο Αλέκος Αλαβάνος προέβη σε αναλυτική τοποθέτηση για τα αίτια του αρνητικού εκλογικού αποτελέσματος και ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και από βουλευτής Ηρακλείου. Στην τοποθέτησή του, μάλιστα, άφησε και αιχμές για τον πρόεδρο του ΣΥΝ, τόσο για κεντρικές πολιτικές επιλογές, όσο και για χειρισμούς που έγιναν την προεκλογική περίοδο.

Αυτο που δεν μπορουμε να καταλαβουμε,ειναι το γιατι τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σεβονται την αποφαση του πρωην επικεφαλη του κομματος,απο την στιγη που ο ιδιος δεν επιθυμει να συνεχισει...Ας αφησουν επιτελους οι καρεκλοκενταυροι τις καρεκλες και για τους νεους διαδοχους...
Ειπαμε...τοπο στα νιατα...Ολο και κατι καλο θα γινει...

ΠΡΕΖΑ TV
18-6-2009

7 σχόλια:

kopria είπε...

Καλημέρα. Το νέο δεν είναι αυταπόδεικτα και καλλίτερο. Για να πω την αλήθεια τον Αλαβάνο τον συμπαθώ ως πολιτικό λόγο (τις περισότερες φορές).
Για τον Τσίπρα είχα πολλέςελπίδες ότι θα κομίσει κάτι νέο αλλά λίγο ξύλινος μου φάνηκε ο λόγος του.
Τώρα πως ο ένας στράφηκε ενάντια στον άλλο όταν ο ένας ήταν επιλογή του άλλου δεν μπορώ να καταλάβω

giorgos papaspiropoulos γιώργος παπασπυρόπουλος είπε...

Άλλοι έπρεπε να παραιτηθούν, άλλος παραιτείται..


Αλέκο είμαστε μαζί σου! (είτε μείνεις είτε φύγεις..)
Ο Αλέκος Αλαβάνος πρώτα από όλα είναι άνθρωπος με αξιοπρέπεια. Και σίγουρα είναι ένας άνθρωπος με συνέπεια λόγων και πράξεων. Από τους ελάχιστους όχι μόνο στην αριστερά αλλά σε ολόκληρο το τοπίο της πολιτικής σ΄αυτόν τον τόπο που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Και σίγουρα μια σπάνια εξαίρεση στο άνυδρο τοπίο της αριστεράς σήμερα.

Πριν ένα χρόνο πήρε το παιχνίδι πάνω του σε μια κατάσταση βαλτωμένη να βγάλει την αριστερά από την γωνία. Και ρίσκαρε. Γιατί πίστεψε στη νέα γενιά. Και έκανε και λάθη.. Δεν τα υπολόγισε σωστά μα δεν τον βοήθησε και κανείς από την πλευρά των υποτιθέμενων συμμάχων του

Τον νίκησε το σαράκι των τάσεων στον Συνασπισμό, η πάλη της «αριστερής πλειοψηφίας» για πλήρη επικράτηση επί των εσωκομματικών «αντιπάλων» (εκεί μόνιμα ο νους τους) και η ανωριμότητα του Τσίπρα και της παρέας του τους οποίους παρά τις συμβουλές παλαιοτέρων δεν έβαλε σε κηδεμονία για το απαραίτητο στάδιο ενηλικίωσης.

Τώρα, αντί να παραιτηθούν οι αλαζόνες μικρομέγαλοι παραιτείται ο Αλαβάνος. Το μόνο ικανό κεφάλαιο που μας έχει απομείνει στην κρίση των ημερών. Ποιος ξέρει πόσο τον έχουν προσβάλλει και βασανίσει τα κωλόπαιδα της νεοσταλινικής παρέας το προηγούμενο διάτημα..

Η τελευταία ελπίδα είναι να τους συμπαρασύρει όλους σε παραίτηση και να ανοίξει ο δρόμος για συνολική αυτοκριτική και ανασύνθεση.. Σε κάθε περίπτωση έπραξε το σωστό εκθέτοντας με τη δική του ευαισθησία τους αμετροεπείς και αμετανόητα αλαζόνες νεοκομσομόλους φραξιονιστές της Κουμουνδούρου στο πανελλήνιο!

Όσο γι αυτούς αναδημοσιεύουμε και συνυπογράφουμε πρόσφατο σχόλιο από το blog www.antinews.gr :

Προφήτης Says:
June 16th, 2009 at 11:30 pm

Η προσπάθεια του Αλέκου ήταν/είναι αξιέπαινη και θαρραλέα.
Επεχείρησε να αναδείξει νέο management, χωρίς ο ίδιος να γατζωθεί στην εξουσία.

Αυτοί που τον ψέγουν είναι οπισθοδρομικοί.

Το ότι απέτυχε, γιατί απέτυχε, ερμηνεύεται κοινωνιολογικά και όχι πολιτικά.

Αγνόησε ή δεν αντελήφθη την εξαχρείωση του ανθρωπίνου παράγοντα, από γενιά σε γενιά.

Παρέβλεψε τον έμφυτο κωλοπαιδισμό που χαρακτηρίζει τη γενιά των ±30.
Λόγω άπειρης ευκολίας στη ζωή.

Ξέρω ότι γενικεύω επικίνδυνα και ότι καίγονται χλωρά μαζί με ξερά, αλλά το φαινόμενο ισχύει συλλήβδην.
Θαυμάσια παιδιά, κατά τα άλλα, γαλουχήθηκαν με την νοοτροπία της ήσσονος προσπαθείας που καθιέρωσε ο πασοκισμός και το χάϊδεμα της ψευδεπίγραφα ευημερούσας οικογένειας.

α) Δεν γνωρίζουν τι εστι ζόρι
β) Θεωρούν δικαίωμα ένα επίπεδο ζωής για το οποίο δεν έχουν προσφέρει τίποτα
γ) Είναι υπερ-ενημερωμενοι, πλην αδαείς στα σοβαρά
δ) είναι κατά βάση επιφανειακοί στη γνώση (ο Τσίπρας αντί να φέρει φρέσκο λόγο εξαντλήθηκε σε τσιτάτα και αντιγραφές γεροντικών κλισέ).

Ο Τσίπρας (και η παρέα του) παρέλαβε ένα κομμα και συμπεριφέρθηκε όπως το κωλόπαιδο που ο πατέρας του τού χάρισε ένα ακριβό κάμπριο : το τσάκισε στην πρώτη γωνία από γκαζιά.

Δεν θέλω ειρωνείες, αν ο ΣΥΡ είναι “ακριβό κάμπριο”.
Η νοοτροπία πλούσιου κληρονόμου και κομματικού κληρονόμου είναι η ίδια.

Πολύ απλά, τα μειράκια, με την εξ απονομής ηγεσία νόμισαν ότι έγιναν οι “καπετάν γαμ..αω”.

Ξέχασε ο Αλέκος ότι οι άνδρες, πάντοτε, αλλά κυρίως σ’ αυτήν την ηλικία, το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα εντυπωσιάσουν γκόμενες; Άλλοι το κάνουν υλικά - άλλοι διανοητικά.
Η παλιοπαρέα πήγε να πουλήσει μούρη πίνοντας μπύρες στην Pub Marx, στο Λονδίνο.

Επειδή οι νέες γενιές αναπόφευκτα παραλαμβάνουν την κοινωνία, ο Αλέκος μάλλον έπρεπε να έχει τον πιτσιρικά πολύ καιρό υπό υψηλή εποπτεία και μαθητεία πριν παραδώσει.

Υπήρξε τολμηρός. Η τύχη δεν τον ευνόησε. Αλλά η ευθύνη του ανήκει.

Ανώνυμος είπε...

Ο ανθρωπος σιχαθηκε τους παντες και τα παντα σ΄αυτη τη χωρα,και σηκωθηκε κι'εφυγε. Πολυ καλα εκανε..Τελικα δεν αξιζει να αγωνιζεσαι....

Ανώνυμος είπε...

Ελεος, τέλος, μ'αυτή την καραμέλα ότι ο Αλαβάνος είναι πλούσιος.
Δεν ταέκλεψε.
Τα βρήκε και καλά κάνει.
Το ότι είναι πλούσιος δε σημαίνει πως δε θέλει να περνάνε καλά και οι άλλοι.
Τι θέλετε?
Να τα μοιράσει?
Δε φτάνουμε!
Κι'εγώ ζω με 1000 το μήνα και δεν έχω ζήσει ποτέ με 200 αλλά μπορώ πολύ καλά να φανταστώ πως είανι να μην έχεις να φας και αν ήμουν σε παρόμοια θέση ειλικρινά θα αγωνιζόμουν να μην υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΗ ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ
ΑΛΕΞΗ ΠΡΟΣ ΑΛΕΚΟ. http://www.youtube.com/watch?v=YBmuGicbb38

Ανώνυμος είπε...

Πριν απο μερικους μηνες,ο ΣΥΡΙΖΑ ειχε 17 τοις εκατο,και τωρα του γυρισαν την πλατη..Τι εφταιξε ξαφνικα? Οι ελληνες αλλαζουν ευκολα γνωμη,και δεν εχουν σταθερη πολιτικη κριση..δεν αξιζει να αγωνιζεσαι τελικα.Μπραβο στον Αλαβανο.Δεν ανηκω στο ΣΥΡΙΖΑ,αλλα τον Αλαβανο τον συμπαθω,και πιστευω οτι ειναι ο καλυτερος ελληνας πολιτικος..Καλα εκανε κι εφυγε...Ο λαος τον πικρανε τελικα...που του γυρισε την πλατη...

Ανώνυμος είπε...

Τελικα αυτος ο λαος ειναι αξιος της μοιρας του.Δεν του αρεσε που ενας πολιτικος αρχηγος σαν τον Αλαβανο τα ελεγε χυμα και δυναμικα στη βουλη..Αντι να τον δυναμωσουν,τον αγνοησαν...εισαστε αξιοι της τυχης σας για οσα ερχονται,,και δεν θα υπαρχει ενας αξιος να τους αντιμετωπισει..εκτος του ΚΚΕ φυσικα που κι αυτο αντιστεκεται με πολλη δυναμη σ' αυτη τη λαιλαπα....