Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

300 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΣΤΙΑΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ...ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ...

Περίπου 300 σπουδαστές που διέμεναν στις Eστίες του ΤΕΙ Λάρισας και αναγκάζονται να φύγουν καθώς στο χώρο θα γίνουν νέες εστίες, φορτώνονται με νέα, δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη, αφού τo ποσό των 120 ευρώ μηνιαίως, που δίνεται στον καθένα, για να νοικιάσουν σπίτι δεν αρκεί για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οχι μόνο γιατί θα δυσκολευτούν να βρουν σπίτι σ' αυτή την τιμή, αλλά έρχονται να προστεθούν κι άλλα έξοδα, όπως η μετακίνηση με τα λεωφορεία που κοστίζει κοντά στα 35 ευρώ το μήνα - καθώς το ΤΕΙ είναι εκτός πόλης - η αγορά οικιακού εξοπλισμού κ.ά. Γι' αυτό και διεκδικούν κάλυψη όλων εξόδων που θα προκύψουν με τα νέα δεδομένα.

Γενικότερα, το πρόβλημα της στέγασης των σπουδαστών στο ΤΕΙ Λάρισας, που φτάνουν τις 20.000 είναι ιδιαίτερα οξυμένο καθώς οι Eστίες είναι μόλις για 600!! Πολλοί, δε, εγκαταλείπουν τις σπουδές, μην αντέχοντας το βάρος του ενοικίου.

ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΕ,ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ;;;
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ,ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ,ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ;;;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;;

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2009

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΡΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΑΛΑΚΙΔΗΣ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΟ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΚΟΜΕΝΑΣ. ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Ε ΚΑΙ; ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΡΕ ΠΡΕΖΑ; ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΥΠΕΡΠΛΗΘΩΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΘΕ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, (ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΙ.
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΗΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ"

Ανώνυμος είπε...

ΤΙΣ ΚΑΠΟΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ
ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

παπάρα ανωνυμε 8:43 εχεις μπερδεψει την πουτσα με τη βουρτσα...και δε μου λες ρε παπαρα αν τα πανεπιστημια μεταλαχθουν ετσι ώστε να προσφέρουν παιδεια τοτε και πάλι η εισαγωγή να γίνεται με βάση τις παραγωγικές αναγκες όπως ισχυρίζεσαι?
"ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΗΤΟΥΣ ΤΩΝ ΑΗΤΩΝ" αυτο πάλι το σκεφτόσουν πολυ ώρα ή σου ήρθε αυθορμητα; Ο.Λ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΑΡΧΟΒΛΑΜΜΕΝΟ Ο.Λ. ΑΝ "ΜΕΤΑΛΑΧΘΟΥΝ" ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ (ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΜΑΛΑΚΟΥΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΥΑΛΑ)ΣΚΟΠΟ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΛΛΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΤΟ 2070, ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΛΠ)
ΞΑΝΑΔΙΆΒΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΤΕΣ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΑΝ ΑΕΤΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ.