Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Θύμα της οικονομικής στενότητας κινδυνεύει να πέσει η δασοπυρόσβεση, καθώς η έλλειψη κονδυλίων φέρεται κατά κύριο λόγο να ευθύνεται για την καθυστέρηση στη μίσθωση ελικοπτέρων των εταιρειών «Scorpion» και «Εricsson» από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Το ζήτημα αποκαλύφθηκε με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στον Δήμο Γλυφάδας, στην αντιμετώπιση της οποίας πήραν μέρος μόλις δύο ελικόπτερα, από τα συνολικά 16, που προβλέπει ο φετινός σχεδιασμός.

Η οφειλή προς τις δύο ιδιωτικές εταιρείες από την περσινή ενοικίαση των ελικοπτέρων ανερχόταν, μέχρι και τις αρχές Ιουνίου σε 29,2 εκατ. ευρώ. Ποσό ύψους άνω των 13,5 εκατ. ευρώ αφορούσε τα ελικόπτερα «Ericsson» και 15,5 εκατ. ευρώ τα ρωσικά «Scorpion». Μόλις στις αρχές Ιουνίου εκταμιεύθηκε κονδύλι ύψους 10 εκατ. ευρώ για την εξόφληση μέρους της περσινής οφειλής, ενώ δόθηκε η υπόσχεση ότι τα υπόλοιπα χρήματα θα καταβάλλονταν στις δύο εταιρείες έως το τέλος του μήνα. Η εξέλιξη μοιάζει να επιτάχυνε τη διαδικασία παράδοσης των ελικοπτέρων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που μέχρι εκείνη τη στιγμή εκκρεμούσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο του Κράτους.
Οπως σημειώνουν πηγές από την Πυροσβεστική, η εταιρεία Scorpion καθυστέρησε να στείλει συμπληρωματικές πληροφορίες που αφορούσαν τις προδιαγραφές των «μεσαίου τύπου» ελικοπτέρων, όπως είχε ζητήσει η επιτροπή αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επικύρωση της τελικής σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εκπρόσωπος της απέδωσε το θέμα στη γραφειοκρατία, τονίζοντας ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 8 Μαρτίου και ο φάκελος από την Πυροσβεστική παραδόθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις αρχές Ιουνίου.

Πιο περίπλοκα είναι τα πράγματα στην περίπτωση της σύμβασης με την Ericsson, καθώς ανταγωνίστρια εταιρεία κατέθεσε ένσταση, με αποτέλεσμα η διαδικασία μίσθωσης να παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πληροφορίες από την εταιρεία αναφέρουν ότι ο φάκελος της υπόθεσης έφτασε τελικά προς έγκριση την 1η Ιουνίου και η τελική απόφαση για σύναψη συμφωνίας εταιρείας - Πυροσβεστικής επικυρώθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα!

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ;;;
ΧΡΗΣΤΟ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ,ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΛΑΚΑΣ Ή ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΑ ΝΕΥΡΑ;;;;
ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ,ΑΠΛΑ ΔΗΛΩΣΤΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ...
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2009


kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: