Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ...ΚΑΘΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ....

Σαπίζουν στα χωράφια οι πατάτες της Ηλείας, καθώς, αν και η παραγωγή είναι σαφώς μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, η ζήτηση είναι ανύπαρκτη. Η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων από το εξωτερικό, κυρίως από την Αίγυπτο, έχει κυριολεκτικά «γονατίσει» τους καλλιεργητές, που βλέπουν για μία ακόμη φορά οι κόποι ενός ολόκληρου χρόνου να πηγαίνουν χαμένοι.
Οπως επισημαίνουν οι καλλιεργητές βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς τη στιγμή που το κόστος παραγωγής έχει κυριολεκτικά εκτοξευθεί, η τιμή πώλησης της πατάτας παραμένει εξευτελιστική. Στις περισσότερες περιπτώσεις δε δεν ξεπερνά τα είκοσι πέντε λεπτά ανά κιλό.

Ωστόσο την ίδια στιγμή σημαντικότερο πρόβλημα παραμένει η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων αιγυπτιακής πατάτας, που έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει την αγορά και στις περισσότερες φορές φτάνει στο τραπέζι μας ως ελληνική.

Παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν έχουν ζητήσει πολλές φορές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ενεργοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του, ώστε να προστατευθεί η ελληνική παραγωγή, μέχρι σήμερα, όπως σημειώνουν οι ίδιοι οι καλλιεργητές, δεν έχουν βρει ανταπόκριση, με αποτέλεσμα πλέον να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.

ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ...ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΠΙΖΕΙ...ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ...
ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2009


Γιάννης Αργυρόπουλος-ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια: