Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ:ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ...ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;--ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

Εδώ και αρκετούς μήνες μια νέα μορφή «σκλαβιάς»
και «εκμετάλλευσης» ανθεί στη Λέσβο.


Καταρχήν να τονίσουμε ότι το νησί της Λέσβου αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα με την άφιξη οικονομικών και πολιτικών προσφύγων που κάθε τόσο έρχονται από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Άνθρωποι που δεν έχουν καμία ελπίδα χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πέρασμα για τις χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα για αυτό το σκοπό λαμβάνει χιλιάδες ευρώ…αλλά δεν κάνει τίποτα!!! Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο το νησί της Λέσβου αλλά όλα τα ελληνοτουρκικά σύνορα από τον Έβρο μέχρι τη Ρόδο.

Εδώ όμως στη Λέσβο συμβαίνει κάτι παραπάνω…
27 χιλιόμετρα από την πόλη της Μυτιλήνης , στην Αγιάσο (ένας γραφικός χωριό με αριστερή παράδοση και αριστερό Δήμαρχο…) έχει δημιουργηθεί ένα Κέντρο για Ανήλικους Πρόσφυγες. ( Δεν είναι του παρόντος να γράψουμε ότι αυτό το Κέντρο στελεχώθηκε αποκλειστικά με ρουσφέτια από τα γαλάζια παιδιά) Το Κέντρο λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο και «φιλοξενεί» περίπου 120 άτομα. Το κέντρο δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις τους Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας Αγιάσου «Η Θεομήτωρ» στην τοποθεσία “Σανατόριο”.
Οι εγκαταστάσεις είναι αρκετά καλές.

Να επισημάνουμε ότι από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία οι ανήλικοι πρόσφυγες απαγορεύεται να κρατηθούν. Θεωρητικά είναι ελεύθεροι.

Ακόμη να τονίσουμε ότι το ποιος είναι ανήλικος ή όχι εξαρτάται…από τη δήλωση του πρόσφυγα…μπορεί να είναι 25 ετών και να δηλώσει 17 όταν αρχικά συλληφθεί από τις λιμενικές ή αστυνομικές αρχές.

Οι φιλοξενούμενοι λοιπόν στο Κέντρο Ανηλίκων Αγιάσου απολαμβάνουν θεωρητικά την ελευθερία τους και στόχο έχουν να βρουν χρήματα να ταξιδέψουν στην Αθήνα και από εκεί για άλλες χώρες της Ευρώπης όπου χορηγούν ευκολότερα πολιτικό άσυλο. Το παράδοξο είναι ότι για να τους χορηγηθεί άσυλο… θα πρέπει να βρεθούν παράνομα σε αυτές τις χώρες…
Αυτή ακριβώς την ανάγκη των ανήλικων προσφύγων έρχονται να εκμεταλλευτούν κάποιοι έξυπνοι αγρότες της ευρύτερης περιοχής.
Κάθε πρωί «ψαρεύουν» φθηνά εργατικά χέρια
από το Κέντρο Ανηλίκων Αγιάσου. Εργασία 10 ωρών
για 20 Ευρώ λένε οι πληροφορίες μας.

Και από αυτή τη μαύρη εργασία ΟΛΟΙ βολεύονται!!!

Οι αγρότες για τα φθηνά εργατικά χέρια
και η επίσημη πολιτεία διότι βρίσκει ένα έξυπνο τρόπο να τους ξεφορτωθεί χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα Ευρώ. Οι ανήλικοι πρόσφυγες μόλις μαζέψουν ένα ικανοποιητικό ποσό φεύγουν για την Αθήνα. Και από εκεί η περιπέτειά τους συνεχίζεται…

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ΟΛΟΙ γνωρίζουν αυτή την άθλια μορφή εκμετάλλευσης. Το βλέπουν εξάλλου…
ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΝΑ “ΠΑΤΑΣ” ΤΟΝ ΑΛΛΟ
– ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΗΛΙΚΟΣ –
ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΥ.


Κι αν εκεί στη Λέσβο έχουν μάθει να κατηγορούν τους Τούρκους για αδίστακτους δουλεμπόρους καιρός να δουν και τα δικά τους χάλια.

Θα απαντήσεις κανείς;
Δήμαρχε της Αγιάσου;
Νομάρχη της Λέσβου;
Περιφερειάρχη του Βορείου Αιγαίου;
Αστυνομική Δ/νση Λέσβου;
Βουλευτές , Δημοσιογράφοι , Πολίτες;

http://lesvos.wordpress.com/
2009/06/02/lesvos_sos_prosfiges/

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2009

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άμα δε τους άρεσε ας έμεναν στα σπίτια τους. Και 20 ευρώ ούτε έλληνες δε παίρνουν την ημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Αριστεροί; Έτσι είναι οι αριστεροί, γίνονται οι χειρότεροι δεξιοί μόλις τους δοθεί η ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ)
ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ;
1. ΟΣΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
2. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΧΑΛΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΠΑΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ
3. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΗΣ ΗΣΣΟΝΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.
4. ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
5. ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.
ΟΧΙ! ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ (ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΚΛΕΦΤΕΣ) ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΟΙΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΥΧΙΣΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΣΦΑΞΟΥΝ.

Ο χειρότερος είπε...

Πολλά δίνουν..

Ανώνυμος είπε...

AKOMA MIA FORA APODIKNIOUN
OI MITILINOI OTI INE PANIA
XRISIMOPIEIMENA APO GINEKES
SE PERIODO , ME TIN SIMPERIFORA
TOUS , ANTE KE SE ANOTERA
KE STA PEDIA.

TORA STO DIKO MAS GOLGOTHA

TI SOU ETAXAN ;;;

BOLEFTIKES KE ESY , KE
MPOUKOTHIKES NA MIN MILAS
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


ΠΕΛΑΓΙΑ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΤΟ SITE ΣΟΥ …
http://spyth.blogspot.com/


Δεν βλέπω καλά τα πράγματα στην Θεσσαλονίκη σφάζονται ,στην Αθήνα η ΠΟΣΠΥΔ δολοπλοκεί εις βάρος όλων μας , και όλοι εμείς χορεύουμε όπως γουστάρει ο Παπαντώνης, ο Αρχηγός ,και ο κάθε Υπουργός .

Ρεε αντεε και Γαμ…..τε .

Φτάνει πια είναι η ώρα να κάνουμε στροφή ο καθένας χωριστά ,και όλοι μαζί Ας ψάξουνε να βρούμε κάτι άλλο να κάνουμε ο καθένας. Ακούω τους Μόνιμους να μιλάνε για δασικό 1500 ευρώ για εκλογικό 950 ευρώ για 500 ευρώ επίδομα , ας τα πάρουν αλλά να πάρουμε και εμείς κάτι έλεος…..

Και εγώ με 750 ευρώ τον μήνα για 8 μήνες ίσον 6000 ευρώ ούτε δάνειο δεν μπορώ να πάρω, να χέσω όλους σας και τα καλά σας αρκετά χρόνια έχασα .

Φτάνει ….!!!

Ανώνυμος είπε...

AFTI DEN INE EKMETALEFSI KE
KOROIDIA KE ME ANTISINTAGMATIKO
TROPO, MA EPITELOUS GIATI DIOXAME
TOUS TOURKOUS , TOUS GERMANOUS
TOUS ITALOUS , TOULAXISTON AFTI DEN
SOU APEKLIENAN TO DIKEOMA TIS
ERGASIASN ENA FORO KEFALIKO
EVAZAN.



Την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήθηκε στις Υπηρεσίες του Υπουργείου η εγκύκλιος επί της τροπολογίας, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργού Πολιτισμού.. Η πρόθεσή τους είναι να εξοντώσουν τους συμβασιούχους, αυτούς τους ενοχλητικούς ανθρώπους που εργάζονται για τον Πολιτισμό της πατρίδας μας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι δυνατότητα επί των νέων συμβάσεων έχει μόνο το 15% των συμβασιούχων, καθώς οι προϋποθέσεις είναι εξωφρενικές και παράλογες. Πέραν τούτου, όλοι όσοι δεν θα ενταχθούν στις νέες συμβάσεις, θα απομακρυνθούν δια παντός από τις θέσεις τους.

Διότι με συμπληρωμένο το 24μηνο, δεν έχει κανείς το δικαίωμα επαναπρόσληψης.
(AFTO INE DIMOKRATIA GENITHIKES DOULEPSES 24 MINES ANTE NA
PETHANIS META, KE POU DOULEVES ;
I HRONIA : FILAKAS TOU MNIMIOU
TIA ARXEAS DIMOKRATIAS
PARTHENONAS)

Οι εντολές προς τους Προϊστάμενους των Υπηρεσιών είναι σαφείς και απαιτούν την απόλυτη συμμόρφωση προς αυτές. «Αποφασίζωμεν και διατάζωμεν», δηλαδή ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το νόμο, που εμείς οι ίδιοι τους αναγκάσαμε να φέρουν στη Βουλή για ψήφιση.

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι μόλις προ μιας εβδομάδος, σε συνάντηση εκπροσώπων των συμβασιούχων με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, μας διαβεβαίωσαν ρητά για εντελώς διαφορετικά πράγματα. Όμως τώρα οι μάσκες έπεσαν. Απεδείχθη, ότι όλο αυτό τον καιρό, που υποτίθεται χτίζαμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, ο κ. Σαμαράς και λοιποί ιθύνοντες έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν, ενώ παράλληλα προετοίμαζαν τον τρόπο της οριστικής μας εξόντωσης. Οι υποσχέσεις απεδείχθησαν κάλπικες...


KIRIE SAMARA PIA INE I DIAFORA SOU APO TON POL POT;;;;;;;;

I SKOTOSETOUS KE VALE ALVANOUS NA DOULEPSOUN MIAS KE TOUS EFERES ESY STIN ELADA
I ASTOUS NA TRONE PSOMI MIAS KE DEN MONO DIKA SOU MNIMIA INE
OLON TON ELINON.

Ανώνυμος είπε...

Η κατάταξη ελληνικών εταιρειών και τραπεζών μεταξύ των 500 μεγαλύτερων της Ευρώπης (το 2009 σε σύγκριση με το 2008).

2008 2009



158 263 OΠΑΠ

180 127 National Bank of Greece (ανέβηκε)

182 220 Hellenic Telecommunications (ΟΤΕ, έπεσε).

257 189 Coca-Cola Hellenic Bottling (ανέβηκε).

302 288 ΔΕΗ (ανέβηκε).

374 198 EFG Eurobank Ergasias (ανέβηκε)

376 416 Marfin Investment Group (έπεσε)

385 Hellenic Petroleum

401 229 Alpha Bank (ανέβηκε).

Πηγή Financial Times

Unknown είπε...

Η εμπλοκή της Μονάδας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων στην Αγιάσο με την υπαρκτή εργασιακή εκμετάλλευση των παιδιών από μερίδα ντόπιων, είναι ατυχής και αναληθής. Η χονδροειδής αναπαραγωγή της και από εσάς σας κάνει, άθελά σας, συνένοχους σε πολιτικάντικα παιχνίδια δημαρχαίων κλπ.

Παρακάτω ενυπόγραφο κείμενο που κυκλοφόρησε στη Λέσβο από αλληλέγγυους στο εγχείρημα της Μονάδας Φιλοξενίας Ανηλίκων Προσφύγων στην Αγιάσο, μετά την άθλια σπέκουλα που την εμπλέκει με το σκλαβοπάζαρο εις βάρος των παιδιών. Εδώ (http://lesvos.wordpress.com/2009/06/02/lesvos_sos_prosfiges/) η αρχική "καταγγελία" μαζί με πρώτα σχόλια.

“Αποκάλυψη” ή Αποπροσανατολισμός;

Παρακολουθούμε την ίδρυση και την πορεία του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων στην Αγιάσο από τις δύσκολες, πρώτες ημέρες της λειτουργίας του. Η ύπαρξή του αποτελεί ευτυχές και ελπιδοφόρο αντίβαρο στη φρικαλεότητα του στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων στην Παγανή. Έχουμε δει στην πράξη τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι εκεί για την προστασία και την προάσπιση των συμφερόντων των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε όλα τα επίπεδα.

Θεωρούμε τουλάχιστον χυδαία την, παρεμπιπτόντως και σε παρένθεση, αναφορά της «Oμάδας ‘A’νθρώπων Αγιάσου» σε “ρουσφέτια από γαλάζια παιδιά”, η οποία εκσφενδονίζει ανυπόστατη και ατεκμηρίωτη λασπολογία που θίγει δεκαέξι πολύ συγκεκριμένους, επιστημονικά καταρτισμένους, με φιλότιμο, σκληρά, πέραν του ωραρίου τους και υπό αντίξοες συνθήκες εργαζομένους.

Όσον αφορά στην αποκλειστικότητα της γαλάζιας στελέχωσης, να υποθέσουμε ότι περιλαμβάνει και τους τέσσερεις αφγανούς εργαζομένους, οι δύο εκ των οποίων μόλις είχαν φτάσει στην Ελλάδα, επιδεικνύοντας εντυπωσιακή ταχύτητα δικτύωσης με τα γαλάζια κυκλώματα;

Προφανώς, οι ηλικίες των προσφύγων πράγματι καταγράφονται κατά δήλωσή τους, όπως κατά δήλωση αυτό-αξιολογείται και η «αριστερή» παράδοση και δημαρχεία.

Ξέρουμε όλοι πως, εδώ και δύο δεκαετίες, από την απλήρωτη και δουλική εργασία μεταναστών και προσφύγων επωφελούνται μεγάλα αλλά και μικρά αφεντικά, σε όλη τη χώρα. Ξέρουμε, επίσης, πως αυτό το σκηνικό στήθηκε και στηρίζεται στη γενικευμένη στάση του “δε με νοιάζει”, της σιωπής, της απόκρυψης και της συνενοχής από ντόπιους.

Αν ο Δήμαρχος και η «Oμάδα ‘A’νθρώπων Αγιάσου» ενδιαφέρονται τόσο για τα παιδιά και τα εργασιακά τους δικαιώματα (τα οποία οι εργαζόμενοι στο Κέντρο με επιμονή και σθένος πασχίζουν να διασφαλίζουν) ας αναζητήσουν κι ας εκθέσουν τους συγκεκριμένους και γνωστούς εκμεταλλευτές συγχωριανούς υποψήφιους ψηφοφόρους τους.

Σε ότι αφορά επαγγελματίες και ερασιτέχνες δημοσιογράφους που έσπευσαν να φιλοξενήσουν δηλώσεις και καταγγελίες που εμμέσως συνδέουν το Κέντρο με την υπαρκτή, αλλά καλυμμένη εργασιακή εκμετάλλευση των ανηλίκων προσφύγων αναρωτιόμαστε: αποσκοπούν στην κατάδειξη του εργασιακού μεσαίωνα εις βάρος των προσφύγων ή στην αναπαραγωγή κακόβουλων επιθέσεων εναντίον του ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας Ανηλίκων στην Αγιάσο και την επιστροφή σε συνθήκες Παγανής;