Δευτέρα, Ιουνίου 29, 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Την απαξίωση του πολιτικού ασύλου και των μεταναστών - προσφύγων ολοκληρώνει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, στέλνοντας για υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που -σε συνδυασμό με τις διατάξεις που ψήφισε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή- συρρικνώνει καθοριστικά τα δικαιώματά τους.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας προσπάθησε να κάνει κάποιες διορθώσεις στο σχέδιο ΠΔ, αλλά βέβαια τη νομοθετική ευθύνη έχουν μόνο η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, που επιθυμούν πάση θυσία να «κλείσουν τις πόρτες» του μεταναστευτικού ρεύματος, έστω και αν κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους.

Το Ε τμήμα ΣτΕ, υπό τον πρόεδρό του Κ. Μενουδάκο, περιόρισε τη συμμετοχή των εκπροσώπων των αστυνομικών Αρχών, ώστε να μην έχουν την πλειοψηφία στις επιτροπές που θα γνωμοδοτούν στο εξής για το πολιτικό άσυλο, μειώνοντας παράλληλα τη σύνθεσή τους σε 3μελή.
Σημαντική είναι επίσης η παρέμβαση του ΣτΕ στο σκέλος της συνέντευξης που παίρνουν οι Αρχές από όποιον ζητεί πολιτικό άσυλο (ή επικουρική προστασία). Το ανώτατο δικαστήριο επισημαίνει (136/09) ότι πρέπει να γίνεται ενδελεχής εξέταση όλων των ουσιωδών ισχυρισμών που προβάλλει και να υπάρχει ειδική και πλήρης αιτιολογία, σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος για άσυλο.
Γι αυτό τονίζει ότι πρέπει σε σχετικό έγγραφο να καταγράφονται οι ερωτήσεις και απαντήσεις που δόθηκαν από τον αλλοδαπό, να αναλύονται τα αποδεικτικά στοιχεία και η αξιολόγησή τους από την αρμόδια επιτροπή, μαζί με την αιτιολογημένη κρίση της για την αξιοπιστία του ενδιαφερομένου.

Με τον τρόπο αυτόν το δικαστήριο ελπίζει σε περιορισμό των αυθαίρετων κρίσεων, αφού οι αναιτιολόγητες ή προβληματικές απορρίψεις αιτημάτων ασύλου θα ακυρώνονται στη συνέχεια δικαστικά, με προσφυγή του αλλοδαπού στο ΣτΕ.

Ομως το σχέδιο ΠΔ υποβαθμίζει εξαιρετικά τα δικαιώματα των προσφύγων (όπως επισημαίνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου), καθώς καταργείται πλέον η δυνατότητά τους να προσφεύγουν σε δευτεροβάθμια επιτροπή για νέα κρίση του αιτήματός τους.
Τώρα θα αποφασίζουν σε πρώτο και τελευταίο βαθμό οι κατά τόπους αστυνομικοί διευθυντές σε 55 περιοχές της χώρας, έπειτα από γνωμοδότηση σχετικής επιτροπής, όπου θα μετέχουν ένας αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ένας υπάλληλος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και ένας εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ...

ΠΡΕΖΑ TV
29-6-2009


ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ-ethnos

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Το παρακάτω ισχύει 100 φορές περισσότερο για την Ελλάδα που έχει και μια ιστορία …κάπως μεγαλύτερη από την Αυστραλία
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Kevin Rudd πρότεινε στους Μουσουλμάνους που θέλουν να ζουν κάτω από τον Ισλαμικό νόμο...


της Σαρία, να φύγουν από τη χώρα. Η κυβέρνηση της Αυστραλίας θέλει να αποτρέψει τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες, βάζοντας στο στόχαστρο τους φανατικούς. Ο Rudd εξαγρίωσε μερικούς Αυστραλούς Μουσουλμάνους, λέγοντας ότι υποστηρίζει το να επιτηρούνται τα τζαμιά της χώρας από υπηρεσίες πληροφοριών.

Τα λόγια του ήταν :

"Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Έτσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Bali , η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.

Η κουλτούρα μας εξελίχθηκε σε δύο αιώνες γεμάτους αγώνες, προσπάθειες και νίκες από εκατομμύρια άντρες και γυναίκες που επιζητούσαν την ελευθερία.
Η κύρια γλώσσα που μιλάμε είναι τα Αγγλικά. Όχι τα Ισπανικά, τα Λιβανέζικα, τα Αραβικά, τα Κινέζικα, τα Γιαπωνέζικα, τα Ρώσικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Οπότε, αν θέλετε να γίνετε μέρος της κοινωνίας μας, μάθετε τη γλώσσα μας!

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στο Θεό. Αυτό δεν είναι κάποιο Χριστιανικό, ακροδεξιό, πολιτικό κίνημα, αλλά γεγονός: Χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με Χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει, λοιπόν, να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας. Αν ο Θεός σας προσβάλλει, σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.

Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε, χωρίς ερωτήσεις. Αυτό που ζητάμε είναι να δεχτείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς, και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη.

Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής, και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Όμως, μόλις χορτάσετε να παραπονιέστε, να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω, τον τρόπο ζωής μας, τότε σας ενθαρρύνω να εκμεταλλευτείτε μια άλλη μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας: Το δικαίωμα να φύγετε!

Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δε σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχτείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!""