Σάββατο, Ιουνίου 27, 2009

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΝΙΔΑ,ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΩΝ ΜΕ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ...

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Γιώργου Σανιδά εξαπολύουν τα δύο κόμματα της Αριστεράς για την απόφαση να δοθεί η δυνατότητα στην ΕΛΑΣ να χρησιμοποιεί χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ. Κάνουν λόγο για «ολισθηρό κατήφορο».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:
"Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που έβαλε την ΕΛΑΣ και βεβαίως αξιοποίησε τον γνωστό αντιδραστικό ρόλο του κ. Σανιδά για να παρθεί η απόφαση που δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να χρησιμοποιεί χειροβομβίδες με θραύσματα καουτσούκ εναντίον διαδηλώσεων, εναντίον καταλήψεων σε χώρους που πρέπει να γίνονται καταλήψεις, όταν οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά χτυπιούνται από την εργοδοσία ή, αν θέλετε, και από το ίδιο το κράτος.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση πρόσθεσε άλλο ένα οπλοστάσιο στα μέσα που έχει για να χτυπήσει, να τσακίσει το λαϊκό κίνημα, όπως είναι ο γνωστός ρόλος των ΜΑΤ, τα γκλόμπς, οι πυροβολισμοί στον αέρα και μια σειρά άλλα μέτρα και μέσα... Το μείζον ζήτημα σήμερα είναι η ανάπτυξη των ταξικών αγώνων, η ανάπτυξη της πάλης και αυτή είναι βέβαιο ότι θα φουντώσει αργά ή γρήγορα".

Από την πλευρά του το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΝ τονίζει:
"Λίγο πριν από τη συνταξιοδότηση του ο Εισαγγελέας κ. Σανιδάς, που σε όλη του τη θητεία υπηρέτησε πιστά και αφοσιωμένα τον κρατικό αυταρχισμό και τη θεσμική καταστολή (δείχνοντας απαράμιλλο ζήλο σε μια ευρύτατη ποικιλία θεμάτων : από τις κάμερες και τα εργασιακά δικαιώματα έως τους γάμους της Τήλου) προσέφερε απλόχερα και το τελευταίο του δώρο στο σύστημα εξουσίας της Ν.Δ., κρίνοντας ,κατά προφανή παράβαση της αρχής της αναλογικότητας, ότι επιβάλλεται στους αστυνομικούς, "ενόψει της αποστολής και του καθήκοντός τους", να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να αποκρούσουν επιθέσεις σε βάρος εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας.
Ας γνωρίζει ο κ. Σανιδάς ότι εάν με την τελευταία αυτή συμβολή του στον ολισθηρό κατήφορο όξυνσης της θεσμικής βίας και καταστολής προκύψουν απώλειες ανθρώπινης ζωής διαδηλωτών ή σωματικές βλάβες θα θεωρηθεί ηθικά, πολιτικά και νομικά υπόλογος".

ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ...

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
27-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: