Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ,ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ;

Ένα από τα τουλάχιστον δύο όπλα με τα οποία άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρωί τον αστυνομικό, Νεκτάριο Σάββα, είχε στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί σε ενέργεια της οργάνωσης που αυτοαπακαλείται «Σέχτα Επαναστατών», ανακοίνωσε η Αστυνομία. Σύμφωνα με τα ευρήματα της βαλλιστικής, εννέα από τους 24 κάλυκες 9 mm που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, προήλθαν από το συγκεκριμένο όπλο. Ο αστυνομικός πυροβολήθηκε περισσότερες από 20 φορές, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία φρούρησης μάρτυρα σε δίκη του ΕΛΑ, στα Άνω Πατήσια.

Όπως εκτιμά η Αστυνομία,οι δράστες ήταν περισσότεροι από δύο. Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, μετά την πρώτη αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας, δήλωσε ότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση και πως το θύμα φέρει πολλαπλές πύλες εισόδου στην αριστερή πλευρά.Το θύμα πρόσθεσε, βλήθηκε από μικρή απόσταση χωρίς να προλάβει να αντιδράσει αφού αν και είχε όπλο στη ζώνη του δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μετά τη νεκροτομή.

Όπως έχει γίνει γνωστό από την αστυνομία ο 41χρονος υπαρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετούσε στο τμήμα επιχειρήσεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ανέλαβε βάρδια στις 6 το πρωί έξω από το σπίτι της γυναίκας (στη συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου 1 και Πορφύρα), που πριν από μερικές μέρες είχε καταθέσει στη δίκη του ΕΛΑ στο Εφετείο,αντικαθιστώντας δύο συναδέλφους του οι οποίοι έκαναν τη νυχτερινή βάρδια.

Ο αστυνομικός πήρε έναν καφέ και κάθισε στη θέση του οδηγού του αυτοκινήτου του. Κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για 4 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και τα οποία τον πλησίασαν, περίπου 20 λεπτά μετά τις έξι, και τον πυροβόλησαν. Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο μοτοσικλέτες και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Π. Στάθης έκανε λόγο για εν ψυχρώ δολοφονία, λέγοντας πως ο αστυνομικός είχε στοχοποιηθεί και δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Επιβεβαίωσε ότι στο σημείο φρουρούνταν σε 24ωρη βάση μάρτυρας για την υπόθεση ΕΛΑ. Πρόσθεσε πως ο αστυνομικός ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού και έκανε λόγο για δύσκολη υπόθεση ζητώντας ταυτόχρονα "αυτοσυγκράτηση από τα μέσα ενημέρωσης".

"Αφέθηκε σαν πρόβατο στη σφαγή" δήλωσε για τον άτυχο συνάδελφό του ο Γ. Μακρής, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων, στο ραδιοφωνικό σταθμό City αναφερόμενος στη δολοφονία του συναδέλφου του, καθώς όπως είπε φύλαγε το στόχο μόνος του.
Σημειώνεται ότι η γυναίκα που ήταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από το 2002, αρκετές φορές κυκλοφορούσε μόνη της, ενώ αρκετοί κάτοικοι στην περιοχή γνώριζαν την ταυτότητά της. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε δώσει και τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ,Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟY ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ,ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ "ΚΑΠΟΙΟΙ"...ΚΑΠΟΥ,ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΑ ΜΑΡΤΥΡΑ.
ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ,ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ.
ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ,Η ΟΠΟΙΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ,ΜΕ ΘΥΜΑ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: