Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ TRAFFICKING...ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;;;

Ελλάδα και Τουρκία συγκαταλέγονται στις 16 από τις 47 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης που έχουν μεν υπογράψει, αλλά δεν έχουν επικυρώσει -και κατά συνέπεια δεν έχουν θέσει σε ισχύ- τη σύμβαση του διεθνούς αυτού οργανισμού για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (τράφικινγκ) για σεξουαλική και άλλης μορφής εκμετάλλευση.

Το γεγονός αποκαλύφθηκε στο περιθώριο της δεύτερης διάσκεψης της ομάδας ειδικών του ΣτΕ (GRETA) κατά του τράφικινγκ, που ξεκίνησε χθες τις εργασίες της στο Στρασβούργο και προκάλεσε δυσμενή σχόλια από ξένους ειδικούς και διπλωμάτες, δεδομένου ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας δείχνουν να βρίσκονται σε αντιπαράθεση σχετικά με τη διαχείριση του προβλήματος της διοχέτευσης λαθρομεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Από τις πρώτες συζητήσεις των ειδικών της GRETA, ωστόσο, προέκυψε ότι το δουλεμπόριο που ασκείται για τη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία προς Ελλάδα και μετέπειτα προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί ένα από τα πλέον κερδοφόρα «κομμάτια» της δραστηριότητας του οργανωμένου εγκλήματος, που κυρίως απασχολείται με το εμπόριο ανθρώπων για σεξουαλική ή άλλης μορφής εκμετάλλευση.

Είναι αδιανόητο, υπογραμμίστηκε, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που δεν έχουν επικυρώσει τη Συνθήκη του ΣτΕ κατά του τράφικινγκ, να αναζητούν, έστω και σε επίπεδο Ε.Ε., την εφαρμογή θεσμικών μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης που, κατά κοινή ομολογία, αποτελεί μέρος του γενικότερου προβλήματος της εμπορίας ανθρώπων.

Οι ειδικοί επικεντρώθηκαν γύρω από τη διαπίστωση ότι κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που πέφτουν θύματα του τράφικινγκ κυρίως για λόγους σεξουαλικούς (43%), αλλά και για εξαναγκαστική εργασία και παροχή υπηρεσιών (32%).
Τόνισαν, μάλιστα, ότι ο διεθνής οργανισμός εργασίας (ILO) εκτιμά τον αριθμό των ανθρώπων αυτών στα 2,45 εκατ. Τα περισσότερα από τα αναγνωρισμένα θύματα είναι γυναίκες, αλλά και άνδρες και παιδιά.

ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ TRAFFICKING;;;
ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ,ΔΙΟΤΙ ΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΑΡΚΩΣ...
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ,ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕ CALL GIRL,ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
17-6-2009

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ.
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΦΥΛΑΝ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ????
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ 2 Η ΚΑΙ 3 ΑΤΟΜΑ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ;;;

ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ .
ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΗΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ.

ΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ.

Ανώνυμος είπε...

εβαλες μια αναρτηση ρε δημοκρατη πρεζα και καθαρισες για τη δολοφονια του παιδιου=αλεξης. Η δεν ειναι ετσι;

ουτε μια συμπαρασταση στη οικογενεια του. για ενα αλλο δολοφονημενο παιδι εγραφες 2 μηνες. να φασιστα η διαφορα μας. ετσι ειναι τα φασισταρια. υπουλοι και διπροσωποι ψευτομαλακες δημοκρατες.

a είπε...

Οι μπάτσοι για το ταξικό κράτος είναι αναλώσιμοι.
Όσοι δολοφονούνται γίνονται τροφή για το μίσος των υπόλοιπων.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΑΡΧΙΔΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ.ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΡΦΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΠΟΥΣΤΡΑΚΙ.