Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

ΧΩΡΙΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ ΜΕΝΕΙ ΤΟ ΕΚΑΒ...ΠΟΣΑ ΒΡΕΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ;;;;

Χωρίς μονάδα μεταφοράς νεογνών
μένει σε λίγες μέρες το ΕΚΑΒ,
λόγω έλλειψης γιατρών!

Για τον ίδιο λόγο εδώ και ένα μήνα, οι 30 μοτοσικλέτες παραμένουν καθηλωμένες στο γκαράζ…


«Αποδυναμωμένες» λειτουργούν και όλες οι υπόλοιπες ιατρικές υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας. Σε λίγες μέρες λήγει η ετήσια θητεία των δύο από τους τρεις επικουρικούς νεογνολόγους που στελέχωναν την Κινητή Μονάδα Μεταφοράς Νεογνών στο ΕΚΑΒ, χωρίς να μπορεί να ανανεωθεί. Ετσι, ο ένας που θα μείνει θα μπορεί να «βγάζει» το πολύ 12 βάρδιες το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι για όλες τις υπόλοιπες μέρες ολόκληρη η χώρα θα έχει στη διάθεσή της ένα και μοναδικό όχημα μεταφοράς νεογνών, αυτό που διαθέτει το νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Κι όλα αυτά την ώρα που το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί πάνω από 550 διακομιδές νεογνών κάθε χρόνο.

Λόγω της έλλειψης γιατρών, από τις αρχές Μαΐου, και οι μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ έχουν σβηστές τις μηχανές. Οι μοτοσικλέτες φτάνουν στον ασθενή στο μισό χρόνο και καλύπτουν υπερδιπλάσια περιστατικά σε σχέση με το ασθενοφόρο. Ομως, αυτή τη στιγμή καμιά από τις 30 μοτοσικλέτες που διαθέτει το Κέντρο δεν κινείται, αφού δεν υπάρχουν εθελοντές γιατροί!
Σήμερα, στο ΕΚΑΒ Αττικής υπηρετούν το πολύ 12 επικουρικοί γιατροί από 35 που ήταν το 2007.
Η Ιατρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ έχει… αποδεκατιστεί το τελευταίο διάστημα, καθώς η μία μετά την άλλη λήγουν οι θητείες των επικουρικών γιατρών, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης. Κι αυτό γιατί οι γιατροί έχουν συμπληρώσει 5 συνεχόμενες ετήσιες ανανεώσεις και ο νόμος δεν τους επιτρέπει έκτη.

Σήμερα, στο ΕΚΑΒ Αττικής υπηρετούν το πολύ 12 επικουρικοί γιατροί από 35 που ήταν το 2007. Μαζί με τους 35 μόνιμους καλούνται καθημερινά να… μοιράζονται σε τουλάχιστον 4 διαφορετικά πόστα, από τις κινητές μονάδες μέχρι τις αεροδιακομιδές.

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΡΕ ΓΑΜΩΣΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,ΠΟΣΑ ΒΡΕΦΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΟΓΝΩΝ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ;;;


ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ,ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2009,ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ 3 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΜΕ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ,ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ 1 ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

ΠΕΣ ΜΑΣ ΡΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ,ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ;;;

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΚΑΡΓΙΟΛΗΔΕΣ;


ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΔΩΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΣ ΔΕΝ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ...

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2009


e-tipos

Δεν υπάρχουν σχόλια: