Τρίτη, Ιουνίου 02, 2009

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MALL ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ...ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ,ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ...

Ομαδικη αποχη από τον διαγωνισμό του ΟΣΕ για το έργο κατασκευής μεγάλου εμπορικού κέντρου ακριβώς πάνω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Οργανισμού στο λιμάνι του Πειραιά έκαναν χτες οι υποψήφιοι επενδυτές.

Τα τρία κοινοπρακτικά σχήματα (Ελλάκτωρ- Lamda Development, Τεχνική Ολυμπιακή- Ρlaza Centers και Ακροπόλ ΧαραγκιώνηςΙντρακάτ- Γαντζούλας) που είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον για το εμπορικό κέντρο, χτες, τελευταία μέρα του σχετικού διαγωνισμού, τελικά δεν κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές.

Κύκλοι των επενδυτών υποστήριζαν ότι όλα τα επιχειρηματικά σχήματα διαφωνούν με τους όρους του διαγωνισμού που έβγαλε στον αέρα ο ΟΣΕ. Συγκεκριμένα, βάσει των σχεδίων του ΟΣΕ, στον ισόγειο χώρο του νέου κτιρίου που θα δημιουργηθεί προβλέπεται να λειτουργεί ο νέος σιδηροδρομικός σταθμός του Πειραιά. Ακριβώς πάνω από τον σταθμό, σε πέντε ορόφους, προβλέπεται να αναπτυχθεί το εμπορικό κέντρο με χώρους αναψυχής, εστίασης και εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, όπως έγινε χτες γνωστό, οι επενδυτές προκειμένου να μετάσχουν στον διαγωνισμό ζητούν και έκτο όροφο, κάτι που ήδη προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις του εμπορικού συλλόγου και δημοτικών παρατάξεων του Πειραιά.

Κύκλοι του ΟΣΕ ανέφεραν ότι μετά τις χτεσινές εξελίξεις οι επιλογές του Οργανισμού είναι δύο: είτε να επαναλάβει τον διαγωνισμό, είτε να προχωρήσει στην ανάθεση του έργου με απευθείας διαπραγματεύσεις. Πάντως, η δεύτερη επιλογή αναμένεται να συναντήσει έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός ΟΣΕ. Μάλιστα, ορισμένοι μιλούν ήδη για «ύποπτες μεθοδεύσεις, προκειμένου το έργο να καταλήξει σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες».

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΕ...

ΠΡΕΖΑ TV
2-6-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: