Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ,ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ

Φρενο στην ασυδοσία των εργοδοτών, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση καταστρατηγούν συμβάσεις και ωράρια εργασίας, θα επιδιώξει να βάλει το αποδυναμωμένο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας αρχίζει σαφάρι ελέγχων στις επιχειρήσεις.
Ήδη ένας στους έντεκα ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στο τετράμηνο Ιανουαρίου- Απριλίου από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας οδήγησαν στην επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις που βρέθηκαν να παραβιάζουν διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που έχουν σχέση με ώρες εργασίας, πληρωμή υπερωριών και θέματα υγιεινής και ασφάλειας. Σύμφωνα με τα στοιχεία βάσει των 18.227 ελέγχων και επανελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, υπεβλήθησαν μηνύσεις και μηνυτήριες αναφορές σε 1.621 επιχειρήσεις στις οποίες επεβλήθησαν πρόστιμα ύψους 3 εκατ. 674 χιλιάδων ευρώ.


Ως γνωστόν η ελληνική αγορά εργασίας παρουσιάζει τoν υψηλότερο βαθμό παράνομης ευελιξίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία παρατηρείται εκτεταμένη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων σε όλο το φάσμα της εργατικής νομοθεσίας (ύψος μισθού, καταβολή δεδουλευμένων, ωράρια, πληρωμή υπερωριών, χορήγηση αδειών κ.ά.).

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα περίπου 1 εκατ.Έλληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι, ενώ η πλειονότητα των ασφαλισμένων ασφαλίζεται κατά μέσο όρο με 17 ημερομίσθια τον μήνα αντί για 25. Οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι αυξήθηκαν στα τρία τελευταία χρόνια κατά 18,4%. Η πλειονότητα όσων έχουν δεύτερη εργασία, αμείβεται με μαύρες αποδοχές και το 84% από αυτούς είναι ανασφάλιστοι. Η αδήλωτη εργασία που υπολογίζεται ότι φτάνει στο 20% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (σε σημερινές τιμές ξεπερνά τα 42 δισ. ευρώ).

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!ΓΙΝΑΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ...ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ...
ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΝΤΙ-ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.


ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2009


tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: