Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

ΔΙΩΚΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΔΙΑ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---

Ως διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Αθηνών, η Στέλλα Πρωτονοταρίου (στη μέση) οργάνωσε μαθήματα Ελληνικών για τους γονείς των μαθητών της που σε ποσοστό 75% ήταν αλλόγλωσσοι, ενώ φρόντισε τα παιδιά να διδάσκονται και τη μητρική τους γλώσσα. «Ανταμείφθηκε» με την απομάκρυνσή της από τη διεύθυνση του σχολείου και μια δίωξη με μάρτυρα τον νυν διευθυντή
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009 στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικάζεται μια φωτεινή δασκάλα, η Στέλλα Πρωτονοταρίου, πρώην διευθύντρια του 132ου Δημ. Σχολείου, για δράσεις του σχολείου που είχε συναποφασίσει με τον σύλλογο διδασκόντων και που σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη είχαν ως αποτέλεσμα «την πραγμάτωση σε σημαντικό βαθμό μιας ατμόσφαιρας αλληλοσεβασμού και συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, το οποίο αποτελεί ζητούμενο στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων και της επιδίωξης του παιδαγωγικού ιδεώδους».

Το 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας. Περισσότερο από το 75% των μαθητών του είναι αλλόγλωσσοι, προερχόμενοι από διαφορετικές εθνότητες. Λίγα χρόνια πριν, η μαθητική διαρροή κινούνταν σε υψηλά επίπεδα, ενώ φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ήταν συχνά. Η διευθύντρια του σχολείου, Στέλλα Πρωτονοταρίου και ο σύλλογος διδασκόντων αντιμετώπισαν συλλογικά το πρόβλημα, προχωρώντας σε μια σειρά παιδαγωγικών παρεμβάσεων, με στόχο την αντιστροφή της κατάστασης. Στα πλαίσια αυτά διοργάνωσαν μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες γονείς και μαθήματα μητρικής γλώσσας σε αλλοδαπούς μαθητές (αλβανικής και αραβικής καταγωγής), εξέδιδαν τις ανακοινώσεις του σχολείου σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αλβανικά και αγγλικά) και ανέλαβαν πλήθος άλλων πρωτοβουλιών με σκοπό πάντα την εξυπηρέτηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών τους. Πολύ σύντομα εξαιτίας των παρεμβάσεων αυτών, η μαθητική διαρροή σχεδόν μηδενίστηκε, τα κρούσματα βίας εξαφανίστηκαν, οι μαθητές βελτίωσαν τις επιδόσεις τους και οι Έλληνες και οι μετανάστες γονείς ξεπέρασαν τις αναστολές και τις φοβίες τους και συμμετείχαν ενεργά στη ζωή του σχολείου.

Σύμφωνα όμως με το ΥΠΕΠΘ, η ικανοποίηση των μορφωτικών αναγκών των μαθητών δεν αποτελεί πρωταρχικό κριτήριο για τη στάση του απέναντι στις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών, γι΄ αυτό την προηγούμενη σχολική χρονιά η Στέλλα Πρωτονοταρίου απομακρύνθηκε από το 132ο Δημοτικό Σχολείο. Η νέα διοίκηση επέβαλε τη διακοπή όλων των προαναφερθεισών παιδαγωγικών παρεμβάσεων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους δασκάλους και τους γονείς, καθώς και από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, συνδικαλιστικούς, πολιτικούς φορείς και πανεπιστημιακούς.

Σήμερα, έναν και πλέον χρόνο μετά την απομάκρυνσή της από το 132ο Δημοτικό Σχολείο, η Στέλλα Πρωτονοταρίου διώκεται ποινικά, με μοναδικό μάρτυρα κατηγορίας τον τωρινό διευθυντή του σχολείου κ. Γιουτλάκη, επειδή παραχώρησε σχολικές αίθουσες για την πραγματοποίηση μαθημάτων μητρικής γλώσσας σε αλλόγλωσσους μαθητές το διάστημα 2005- 2007, εκτός διδακτικού ωραρίου. Την ίδια στιγμή που οι σχολικοί χώροι παραχωρούνται από τον Δήμο Αθηναίων για κάθε λογής δραστηριότητες (κοπή πίτας, ενοριακές ανάγκες εκκλησιών, αθλητικούς συλλόγους κ.ά.). Για συνδρομή στο ίδιο «έγκλημα» διώκεται και η δασκάλα που δίδασκε στα προγράμματα αυτά.

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΡΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ...ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.
Η ΑΛΗΤΑΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΚΑΤΟΨΥΧΙΑ,ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.

ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΕ,ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΥΠΟΘΕΣΗ;;;

ΠΡΕΖΑ TV
9-6-2009

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΛΜΑΤΩΔΗ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.
ΚΙ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΜΟΥ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΣΤΑ ΟΠΑ ΟΠΑ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑ ΜΕ ΡΗ ΤΟΥΣ..

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ 11.08

ΣΤΑ ΟΠΑ ΟΠΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΟΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΥΡΔΟΥΛΙΑΖΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙΣ?ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ Ε?ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΜΕ ΣΤΑ ΟΠΑ ΟΠΑ ΕΙΠΑΜΕ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ Ε?